ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε «Βασίλη Καραμπερόπουλου» μετονομάζεται η πλατεία στον Συνοικισμό Βελεστίνου

σε-βασίλη-καραμπερόπουλου-μετονομ-734505

Το δημοτικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για τη νέα ονοματοδοσία, προς τιμήν του εκλιπόντος αυτοδιοικητικού

Το όνομα του αποβιώσαντος πρώην δημάρχου και συγγραφέα θα φέρει σύντομα η πλατεία στον Συνοικισμό Βελεστίνου, έπειτα από απόφαση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, έπειτα από πρόταση της τοπικής κοινότητας Βελεστίνου.

Στην τελευταία διά περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδάμ, εισηγούμενος το θέμα έκανε ειδική μνεία στην πολυετή προσφορά του εκλιπόντος πρώην δήμαρχου Βελεστίνου Βασιλείου Καραμπερόπουλου, εξήρε τη δραστηριότητα και το έργο του και πρότεινε συμβολικά μία κεντρική πλατεία του Βελεστίνου, όπως είναι η Πλατεία Συνοικισμού, να μετανομαστεί σε πλατεία δημάρχου Βασιλείου Καραμπερόπουλου.

Στο ίδιο ύφος ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας έκανε εκτενή αναφορά στην προσφορά του εκλιπόντος στην αυτοδιοίκηση αφενός, αφετέρου στάθηκε ιδιαίτερα στο συγγραφικό του έργο, μέσω του οποίου ανέδειξε πολλές πτυχές της ιστορίας του Βελεστίνου και όχι μόνο.

Ο Βασίλειος Καραμπερόπουλος διετέλεσε δήμαρχος Βελεστίνου επί τρεις τετραετίες, από το 1975 έως το 1986. Ως Δήμαρχος Βελεστίνου επί τρεις τετραετίες, από το 1975 μέχρι το 1986, προσέφερε πολύ σημαντικό έργο, όπως μαρτυρούν τα έργα που φέρουν τη σφραγίδα του. Επί των ημερών του δημιουργήθηκαν, συγκεκριμένα, πολλά έργα υποδομής, όπως το δημαρχείο, πέντε πλατείες σε Βελεστίνο και Χλόη, το Κέντρο Υγείας, ο Παιδικός σταθμός και πολλά ακόμη.

Επίσης ανέπτυξε πολύ σημαντικό συγγραφικό έργο που αφορά και την ιστορία του Βελεστίνου και της περιοχής. Επί χρόνια δημοσίευε στις εφημερίδες του Βόλου, όπως ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, καταγράφοντας τα γεγονότα της περιοχής, δημοσιεύοντας παράλληλα εργασίες και ειδικά αφιερώματα με ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. Τα κείμενά του αποτελούν πλούσια πηγή πληροφοριών για τους μελλοντικούς ερευνητές της ιστορίας αυτού του τόπου. Έχει τιμηθεί κατ’ επανάληψη για την προσφορά του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου