ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κατάληψη στο Λύκειο Βελεστίνου

κατάληψη-στο-λύκειο-βελεστίνου-390250

Από τον κ. Γιάννη Γεωργούδη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Ένα από τα πιο εγκληματικά πράγματα που μόνο εμείς οι Έλληνες καταφέραμε να πετύχουμε, είναι που εισάγαμε στα σχολεία μας το συνδικαλισμό, ως μία δημοκρατική υποτίθεται πράξη. Καταφέραμε μ’ αυτό τον τρόπο να διαλύσουμε στην κυριολεξία τα σχολεία και την παιδεία των παιδιών μας, δίνοντας δικαιώματα κι εξουσίες σε ανώριμους κι ανήλικους μαθητές οι οποίοι αποφασίζουν για το αν θα γίνεται μάθημα ή όχι, προφασιζόμενοι κάποιους σχολικούς ή κι εξωσχολικούς λόγους. Η κατάσταση δυστυχώς συνεχίζεται με τα χειρότερα αποτελέσματα εις βάρος των μαθητών, αλλά και των οικογενειών που κάνουν κάποια όνειρα για τα παιδιά τους και τη μόρφωσή τους.

Τη Δευτέρα μια ομάδα μαθητών του Λυκείου Βελεστίνου μέσω ψηφοφορίας αποφάσισε έως σήμερα να μη γίνει μάθημα, να κάνουν κατάληψη του χώρου και να εμποδίζουν τους μαθητές που επιθυμούν να κάνουν μάθημα. Ήταν τόσο μεγάλη η συνειδητοποίηση των μαθητών αυτών που κατάφεραν να κλείσουν το σχολείο κι έφεραν κιθάρες και τράπουλες για να το γιορτάσουν.

Ας καταλάβουν όλοι ότι τα σχολεία είναι χώροι απόκτησης γνώσεων και διαπαιδαγώγησης κι όχι χώροι εκτόνωσης απωθημένων και κομματικών σκοπιμοτήτων. Οι μαθητές πρέπει να μην αποσπώνται από διάφορα εξωσχολικά θέματα και να είναι προσηλωμένοι στις σπουδές τους. Με απεργίες και καταλήψεις δεν έρχεται η επιτυχία τους. Οι καθηγητές του Λυκείου θέλουν, αλλά δε μπορούν να κάνουν κάτι. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε το έργο αυτό στα σχολεία μας.

Ας μεσολαβήσει ο εισαγγελέας της περιοχής, ώστε να σταματήσει αυτό το θλιβερό φαινόμενο που διαιωνίζεται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου