Τόνοι υλικών ανακυκλώνονται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-24, 20:56:34
Τόνοι υλικών ανακυκλώνονται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Από τη Δημοτική Αρχή θα υλοποιηθεί και πρόγραμμα φωτοανακύκλωσης

Στις περιοχές του πρώην Δήμου Κάρλας επεκτάθηκε πλέον το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου το οποίο συναντά μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες στο πλαίσιο της έμπρακτης οικολογικής ευαισθησίας. Μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Δήμος θα υλοποιήσει και το πρόγραμμα της φωτοανακύκλωσης.

Κάθε εβδομάδα αρκετοί είναι οι τόνοι από χαρτί, γυαλί και πλαστικό που συγκεντρώνονται μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης υλικών στο οποίο συμμετέχει με ενεργό ρόλο ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την εταιρία «Ανακύκλωση Α.Ε.».

Το πρόγραμμα εφαρμοζόταν τα τελευταία χρόνια στο πρώην Δήμο Φερών και ειδικότερα στο Βελεστίνο, όπου από τα απορριμματοφόρα του Δήμου γινόταν η περισυλλογή των υλικών που είχαν εναποτεθεί στους μπλε κάδους. Μετά τη δημιουργία όμως του Δήμου Ρήγα Φεραίου προέκυψε η ανάγκη για την επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης και στο πρώην Δήμο Κάρλας.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κουντούρης, εδώ και δύο μήνες περίπου το πρόγραμμα ανακύκλωσης εφαρμόζεται και στις περιοχές του Ριζομύλου, του Στεφανοβικείου, αλλά και των Καναλίων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου που έχει βρει τη θερμή υποστήριξη των δημοτών οι οποίοι αφήνουν σε σακούλες τα είδη που θέλουν να ανακυκλωθούν, ενώ φορτηγά του Δήμου περιέρχονται τα διάφορα σημεία ανά δύο ημέρες και τα συγκεντρώνουν.

Στην προσπάθεια αυτή με έντονα τα φιλοπεριβαλλοντικά χαρακτηριστικά συμμετέχουν με θέρμη και τα σχολεία.

Από τη Δημοτική Αρχή σημειώνεται πως η ανακύκλωση αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για τα οικολογικά θέματα. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση των προσπαθειών.

Μάλιστα από το Δήμο έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την υλοποίηση και της φωτοανακύκλωσης, όπου θα ανακυκλώνονται οι λάμπες, ακόμη και οι γυάλινες επιφάνειες των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο Δήμος επιχειρεί να υιοθετήσει ένα σύγχρονο συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων φωτιστικών και λαμπτήρων που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Επίσης από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου πραγματοποιούνται ενημερωτικές επισκέψεις και στα σχολεία, όπως στο Γυμνάσιο Βελεστίνου, όπου έχε εκφραστεί η διάθεση για εθελοντική ενεργοποίηση των μαθητών.

Στο μεταξύ μεγάλη ανταπόκριση, από την πρώτη κιόλας ημέρα, βρήκε από τους άνεργους δημότες το κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής να υποβάλλουν τα βιογραφικά τους προκειμένου να γίνει καταγραφή των ανέργων του Δήμου μέσω της σχετικής φόρμας της ιστοσελίδας του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
2
=