ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέα δωρεά του Χαράλαμπου Τσιμά

νέα-δωρεά-του-χαράλαμπου-τσιμά-751153

Ο μεγάλος ευεργέτης του Βόλου στηρίζει το Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων

Με την καρδιά ανοιχτή στον συνάνθρωπο ο μεγάλος ευεργέτης του Βόλου Χαράλαμπος Τσιμάς πραγματοποιεί ακόμη μια γενναιόδωρη προσφορά, στηρίζοντας έμπρακτα το Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων. Εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος και πάντα γενναιόδωρος, ο κ. Τσιμάς εκφράζει για μια ακόμη φορά τη φιλανθρωπία του στο κοινωνικό σύνολο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με δαπάνες του κ. Τσιμά το Γηροκομείο Καναλίων θα εξοπλιστεί με καρδιογράφο και απινιδωτή, για την κάλυψη των άμεσων ιατρικών αναγκών των 40 ηλικιωμένων που διαμένουν στο Ιδρυμα.

Παράλληλα, ο μεγάλος ευεργέτης του Βόλου καλύπτει το κόστος για τη φιλοτέχνηση της προτομής του αείμνηστου Θανάση Γκαβαρδίνα, δημιουργού του Γηροκομείου Καναλίων, που θα τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο. Προσφέρει επίσης μέρος του ποσού που απαιτείται για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης που θα στεγάσει τον πλούτο των βιβλίων που συγκέντρωσε ο ιδρυτής του Σουρλίγκειου.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χαράλαμπος Τσιμάς υπογράμμισε ότι: «Η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι και η αγάπη μου, εκεί είναι και η ζωή μου. Οσο νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω, ζω. Είναι το όνειρό μου να μου δίνει ο Θεός μέρες, για να είμαι κοντά στους ανθρώπους. Γνωρίζετε πόσοι γέροντες ακόμη είναι στον δρόμο; Γνωρίζετε πόσοι άνθρωποι είναι στον δρόμο; Είναι πολλοί και είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που γίνεται ένας ακόμη οργανισμός για να περιθάλψει τους γέροντες. Είναι πολύ χαρούμενος».

Χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του μεγάλου ευεργέτη του Βόλου, το Γηροκομείο Καναλίων θα αποκτήσει βασικά εφόδια για την κάλυψη καθημερινών αναγκών, με τον ίδιο να προσφέρει κατ’ επανάληψη χέρι βοήθειας.

«Είναι συγκινητικές και γενναιόδωρες η προσφορά και η στήριξη του κ. Τσιμά στο Γηροκομείο Καναλίων» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του ιδρύματος Ιωάννης Μόσχος, ενώ υπογράμμισε ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε από τη δισκοφορία που διοργάνωσε η Μητρόπολη Δημητριάδος θα διατεθεί για τη διαμόρφωση της τραπεζαρίας του ιδρύματος.

Στους βασικούς στόχους περιλαμβάνεται επίσης η διαμόρφωση του αύλειου χώρου, όπου θα τοποθετηθεί η προτομή του αείμνηστου Θανάση Γκαβαρδίνα, ως φόρος τιμής στον ακούραστο ιεραπόστολο των Καναλίων, που αφιέρωσε τη ζωή του στο ίδρυμα, τους ηλικιωμένους και την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Οπως ανέφερε παράλληλα ο κ. Μόσχος «τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουμε μια νέα προσπάθεια, που θα έχει ως σκοπό να ανακαινίσουμε σταδιακά τα δωμάτια των ηλικιωμένων, με καινούργιο εξοπλισμό, πιο σύγχρονο και πιο φιλικό προς τους ίδιους».

Στο ίδρυμα διαμένουν 40 ηλικιωμένοι, μεταξύ των οποίων μοναχικοί και άποροι γέροντες, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα στοιχειώδη για τη διαβίωσή τους. Υπάρχουν επίσης και περιπτώσεις ηλικιωμένων που επέλεξαν τη διαμονή στο γηροκομείο για να έχουν την ανάλογη καθημερινή φροντίδα.

Σημαντική παράμετρος στη λειτουργία του ιδρύματος είναι παράλληλα ο Σύλλογος Φίλων του Γηροκομείου που συστάθηκε, με πρόεδρο τον Απόστολο Κρεμαστά. Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας δημιουργείται ένας ισχυρός πυρήνας συμπαράστασης για το ίδρυμα, που αποτελεί φιλόξενη αγκαλιά για τους τροφίμους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου