ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Στα μαύρα» Στεφανοβίκειο και Αλμυρός για την Ιωάννα

στα-μαύρα-στεφανοβίκειο-και-αλμυρό-754998

Στο πένθος τυλίχτηκε η οικογένεια της 31χρονης μητέρας δίδυμων παιδιών που προχθές το βράδυ παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, σωριάζονταν στην πλατεία του Στεφανοβικείου, χωρίς αισθήσεις μπροστά στα έντρομα μάτια του συζύγου της και της μητέρας της. Η άτυχη γυναίκα υπέστη πιθανότατα ανακοπή καρδιάς και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό. Το πανηγύρι στο χωριό «πάγωσε». Κανένας από την τοπική κοινωνία, η οποία παρέμενε και χθες μουδιασμένη, δεν μπορούσε να πιστέψει στον απροσδόκητο χαμό.

Από τη μία στιγμή στην άλλη, η παραμονή της τοπικής πανήγυρης στο Στεφανοβίκειο μετατρέπονταν σε τραγωδία.

Νεκρή είναι η Ιωάννα Μαντζαβίνου από τον Αλμυρό. Η 31χρονη ήταν παντρεμένη με αυτοκινητιστή στο Στεφανοβίκειο, όπου κατοικούσε και μεγάλωσε την οικογένειά της, δύο πανέμορφα δίδυμα παιδιά, ηλικίας μόλις 3 ετών. Χθες, η τοπική κοινωνία παρέμενε μουδιασμένη από τον ξαφνικό χαμό που προχθές το βράδυ πάγωσε την τοπική κοινωνία. Η οικογένειά της που έχασε τον άνθρωπό της τόσο απροσδόκητα ήταν σοκαρισμένη. Η μητέρα της που την είχε επισκεφθεί, σοκαρισμένη, δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει το χτύπημα της μοίρας. Ηταν η δεύτερη φορά που βυθίστηκε στο πένθος. Πριν από λίγα χρόνια έχασε τον σύζυγό της με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. «Εφυγε» στα 50 του χρόνια, προδομένος από την καρδιά του. Προχθές το βράδυ είδε μπροστά στα μάτια της να «σβήνει» το παιδί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη 31χρονη γυναίκα δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Δεν είχε διαμαρτυρηθεί για το παραμικρό πέραν της ενόχλησης που είχε προχθές το βράδυ.

«Πάγωσε» το χαμόγελο

Συγκεκριμένα όλα συνέβησαν γύρω στις 8:30μ.μ. Η νεαρή μητέρα και πολλοί άλλοι κάτοικοι της περιοχής με τις οικογένειές τους, είχαν βγει στην πλατεία για να γιορτάσουν την τοπική πανήγυρη. Μόλις είχε ολοκληρωθεί η αρτοκλασία στην Εκκλησία για την Μεταμόρφωση του Σωτήρος και ανά παρέες ο κόσμος σκορπίστηκε στις ταβέρνες, τα ουζερί και τις καφετέριες της πλατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 31χρονη, κάποια στιγμή, διαμαρτυρήθηκε στη μητέρα της ότι αισθάνεται δυσφορία, πριν προλάβει όμως κανείς ν’ αντιδράσει, έπεφτε λιπόθυμη.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Προσέτρεξαν να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες άνθρωποι από τα γύρω μαγαζιά, ενώ παράλληλα ενημερώνονταν και το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Ασθενοφόρο που εκείνη την ώρα ήταν σε άλλο περιστατικό έσπευσε απευθείας στο Στεφανοβίκειο προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Το πλήρωμα παρέλαβε και μετέφερε την 31χρονη στο Νοσοκομείο Βόλου όπου κυριολεκτικά δόθηκε μάχη για κρατηθεί στη ζωή.

Για περισσότερο από μισή ώρα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι γιατροί προσπαθούσαν για να την κρατήσουν στη ζωή, δυστυχώς όμως να τα κατάφεραν.

Γύρω στις 11μ.μ. έγινε γνωστό στην τοπική κοινωνία ότι η 31χρονη εξέπνευσε.

Για τον αιφνίδιο θάνατο ειδοποιήθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία εκτιμά ότι είναι παθολογικά τα αίτια θανάτου της 31χρονης. Εντούτοις, λόγω του νεαρού της ηλικίας της παρήγγειλε να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα ακριβή αίτια θανάτου της. Η προανάκριση συνεχίζεται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου