ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προτεραιότητα η ανάδειξη του Λαογραφικού Μουσείου Στεφανοβικείου

προτεραιότητα-η-ανάδειξη-του-λαογραφ-757482

Με πρωτοβουλία της ομάδας τουριστικής προβολής

Την ανάδειξη του Λαογραφικού Μουσείου Στεφανοβικείου, ώστε να αποτελέσει έναν ιδανικό προορισμό για εκπαιδευτικές εκδρομές, φέρνοντας τους μικρούς μαθητές σε επαφή με κάποιες πτυχές του βίου τόσο ανθρώπινες μα τόσο ξεχασμένες σήμερα, θέτει σε προτεραιότητα το επόμενο διάστημα η ομάδα τουριστικής προβολής του δήμου, με επικεφαλής τον Γιώργο Σαββακάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββανάκη το Λαογραφικό Μουσείο Στεφανοβικείου μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Μία επίσκεψη στο χώρο του Μουσείου αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και εποικοδομητική δραστηριότητα, καθώς μπορεί κανείς να αντλήσει πληροφορίες για το χωριό, για τη μυθολογία, για την χλωρίδα και την πανίδα και για τη λίμνη Κάρλα παρουσιάζονται με ωραίο τρόπο και με τη βοήθεια σύγχρονων εποπτικών μέσων και φωτογραφιών.

Εξάλλου, ξεχωριστό ενδιαφέρον προκαλούν οι ιδιαίτεροι άξονες πάνω στους οποίους έχει σχεδιαστεί η έκθεση του Μουσείου : « Ο Δρόμος του ψωμιού», όπου παρουσιάζεται ολόκληρη η διαδικασία παρασκευής του ψωμιού, « Ο Δρόμος του μαλλιού», όπου ξεδιπλώνεται η διαδικασία επεξεργασίας του μαλλιού καθώς και παραδοσιακά υφαντά αλλά και τοπικές ενδυμασίες, « Ο Δρόμος του γάλακτος και του μελιού», αφιερωμένος στα δύο αυτά παραδοσιακά προϊόντα.

Τέλος, από την έκθεση δε λείπουν οι θρησκευτικές αναφορές καθώς ένα μέρος της είναι αφιερωμένο στη θρησκευτική μας παράδοση , παρουσιάζοντας παλιές εικόνες, ιερατικά σκεύη και ενδύματα.

Τοποθεσία: Κεντρική Πλατεία Στεφανοβικείου

Διεύθυνση: Στεφανοβίκειο Ν. Μαγνησίας

Τηλ. επικοινωνίας: 6976592387, 2425350211.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου