Μπλόκο στην Παλιά Εθνική Οδό

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-20, 11:48:27
Μπλόκο στην Παλιά Εθνική Οδό

Σήμερα στο Στεφανοβίκειο από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου για το νερό

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προχωρά σήμερα, όπως είχε προαναγγείλει, σε αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού στο ύψος του Στεφανοβικείου στις 11 το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις στην έγκριση του έργου υδροδότησης της περιοχής. Η κ. Λαΐτσου χθες άφησε για μία ακόμη φορά αιχμές κατά της κ. Γερακούδη, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς της και κάνοντας γνωστό ότι χθες μόλις εγκρίθηκαν στη γύρω περιοχή 33 γεωτρήσεις χωρίς τους περιορισμούς στο θέμα των αποστάσεων που τίθενται για την περίπτωση του Στεφανοβικείου.

«Το ποτήρι πλέον της αγανάκτησης ξεχείλισε. Βγαίνουμε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούμε και θα το ξανακάνουμε μέχρι να αντιμετωπιστεί το αίτημά μας. Όλοι μαζί ξεκινάμε έναν αγώνα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Το νερό είναι πολύτιμο αγαθό και καμία υπηρεσία υποταγμένη σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δεν θα μας το στερήσει» επισημαίνεται σε ανακοίνωση - κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» της αντιπολίτευσης κατά της Δημοτικής Αρχής για το συγκεκριμένο θέμα με τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρη Νασίκα να προβαίνει χθες σε νέες αποκαλύψεις που αυτή τη φορά προέρχονται από την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο κ. Νασίκας, έγγραφο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Τμήμα Υδροοικονομίας, δικαιώνει πλήρως την ανησυχία σχετικά με τον ανεπαρκή χειρισμό του μείζονος προβλήματος υδροδότησης από την Δημοτική Αρχή.

Το επίμαχο έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, συντάχθηκε μετά από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Τμήμα Υδροοικονομίας και κοινοποιήθηκε στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και αναφέρει ότι δεν είναι δυνατή η έγκριση ανόρυξης νέας γεώτρησης στη θέση «ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ» του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αφού δεν πληροί την προϋπόθεση της ελάχιστης απόστασης από υφιστάμενη γεώτρηση που υπάρχει και εξυπηρετεί την περιοχή Αγροκηπίου.

Επίσης στο έγγραφο αναφέρεται ότι η υποβολή αίτησης χορήγησης άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού στην υδρευτική γεώτρηση Αγροκηπίου, μπορεί να γίνει έως 16 Ιουνίου 2012. Ως εκ τούτου, όπως υπογραμμίζει ο κ. Νασίκας, μέχρι να εκπνεύσει το χρονικό αυτό διάστημα η εν λόγω γεώτρηση δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως μη υφιστάμενη.

Σημειώνεται ότι όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σε σύσκεψη στην Περιφέρεια στις 1-11-2011 με την παρουσία της Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να δοθεί εντολή στους τεχνικούς υπαλλήλους του Δήμου σε συνεργασία με τους ιδιώτες τοπογράφο μηχανικό και γεωλόγο που ασχολούνται με το θέμα για λογαριασμό του Δήμου, να εξετάσουν εναλλακτικές θέσεις έτσι ώστε να βρεθεί σύννομος τρόπος επίλυσης του προβλήματος.

Ωστόσο σύμφωνα με τις υπηρεσίες στην Περιφέρεια που προΐσταται ο κ. Αγοραστός και στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που είναι αρμόδια Υπηρεσία για την έκδοση της άδειας της υδρευτικής γεώτρησης δεν έχει προταθεί καμία εναλλακτική θέση για τη λύση του προβλήματος μέχρι σήμερα.

Τέλος ο κ. Νασίκας επαναλαμβάνει την πρόταση της αντιπολίτευσης να πραγματοποιηθεί στο Στεφανοβίκειο του Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής, της αντιπολίτευσης, του τοπικού συμβουλίου, των φορέων και των εκπροσώπων των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε να βρεθεί σύννομη και κοινά αποδεκτή λύση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=