ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επέμβαση για άγριο σκύλο από πυροσβέστες της Β’ ΒΙΠΕ

επέμβαση-για-άγριο-σκύλο-από-πυροσβέσ-760615

Σε βοήθεια καλούσαν οι ιδιοκτήτες του στο Στεφανοβίκειο – Ο σκύλος δεν υπάκουε στις προτροπές τους

Λύθηκε το λουρί του, πήδηξε τα κάγκελα της αυλής και δεν υπάκουσε στις προτροπές των ιδιοκτητών του. Κινητοποίηση χθες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Β’ ΒΙ.ΠΕ για μεγαλόσωμο σκύλο, ημίαιμο, διασταύρωση λυκόσκυλου με ακίτα. Ο σκύλος βγήκε από το σπίτι και άγνωστο για ποιον λόγο εμφάνισε επιθετική συμπεριφορά.

Στις 11:10 οι πυροσβέστες κλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες του σκυλιού να συνδράμουν καθώς το ζώο ήταν άγριο και ελεύθερο στον δρόμο έξω από το σπίτι. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού και ο γιος της δεν μπορούσαν να το πλησιάσουν με κανέναν τρόπο με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν.

Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβέστες με ένα όχημα. Προσέγγισαν το τετράποδο με προσεκτικές κινήσεις. Του έδωσαν πρώτα φαγητό για να το δελεάσουν καθώς εκείνο αγρίευε που τους έβλεπε με το αρπάγιο και γάβγιζε και στη συνέχεια κατάφεραν να του βάλουν κολάρο και να το δέσουν με λουρί.

Η επιχείρηση έληξε μέσα σε είκοσι λεπτά της ώρες με επιτυχές αποτέλεσμα και συνοδεύτηκε από μεγάλη ανακούφιση τόσο από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού όσο και από τους πυροσβέστες. Ο σκύλος επέστρεψε στο σπίτι του χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.

Πάντως σπάνια καλούνται πυροσβέστες για παρόμοια περιστατικά. Εχουν κινητοποιηθεί αρκετές φορές για να απεγκλωβίσουν γάτες, σκύλους, να σώσουν άλογα από πλημμυρισμένα ποτάμια, να απομακρύνουν φίδια από σπίτια, να ελευθερώσουν γλάρους, να σώσουν τραυματισμένους πελαργούς. Επέμβαση για ζώα με επιθετική συμπεριφορά σπάνια καταγράφει το αστυνομικό δελτίο.

Στην προκείμενη περίπτωση, άγνωστο για ποιόν λόγο ακριβώς ο σκύλος δεν υπάκουε τους ίδιους τους ιδιοκτήτες του. Μάλιστα, τους γάβγιζε και τους αγρίευσε με αποτέλεσμα να φοβηθούν.

Σε κάθε περίπτωση, από τις πυροσβεστικές αρχές γίνεται επιλογή των ατόμων που στέλνονται σε τέτοιου περιεχομένου συμβάντα. Αρκετοί πυροσβέστες έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση για τη διαχείριση διάφορων κρίσεων.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου