ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αρνητικοί σε κορονοϊό οι συνάδελφοι του 57χρονου στα ΕΛΤΑ Βελεστίνου

αρνητικοί-σε-κορονοϊό-οι-συνάδελφοι-τ-760762

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα ΕΛΤΑ Βελεστίνου. 57χρονος ταχυδρομικός διανομέας της υπηρεσίας ενημέρωσε πως υποβλήθηκε σε τεστ για κορονοϊό και βρέθηκε θετικός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 57χρονος έδειξε θετικός οριακά στον πρώτο έλεγχο, για αυτό και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επανέλεγχο. Χθες το απόγευμα απλά επιβεβαιώθηκε ότι πράγματι νοσεί από COVID-19. Την ίδια ώρα γινόταν γνωστό από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ότι επιβεβαιώθηκε ακόμη ένα θετικό κρούσμα στον Βόλο. Αφορά σε Βολιώτη ηλικίας 30 χρόνων. Πρόκειται για ιδιωτικό υπάλληλο που δούλευε στον νομό Πιερίας μέχρι πριν από λίγες μέρες. Τόσο στην περίπτωση του 57χρονου ταχυδρομικού από τα ΕΛΤΑ Βελεστίνου, όσο και στην περίπτωση του 30χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους στο στενό οικογενειακό περιβάλλον και σε πρόσωπα με τα οποία συναντήθηκαν το τελευταίο διάστημα. Τα δύο νέα κρούσματα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 25 στη Μαγνησία.

Ιχνηλάτηση στα ΕΛΤΑ Βελεστίνου

Ο 57χρονος διανομέας σημειωτέον τις τελευταίες μέρες είχε μεταβεί σε διάφορες περιοχές του δήμου Ρήγα Φεραίου για να επιδώσει συντάξεις αλλά και αλληλογραφία στους κατοίκους της περιοχής. Όπως λένε οι πληροφορίες προσήλθε μόνος του στην υπηρεσία και ενημέρωσε πως υποβλήθηκε σε τεστ και είναι θετικός στον ιό. Μετά από αυτό όπως ήταν φυσικό ενημερώθηκε η διεύθυνση των ΕΛΤΑ στον Βόλο και ξεκίνησε η διαδικασία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση των επαφών του. Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πως οι τρεις συνάδελφοί του που εργάζονται στο συγκεκριμένο υποκατάστημα και υποβλήθηκαν σε τεστ είναι αρνητικοί. Η ιχνηλάτηση θα συνεχιστεί και στα μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Ο 57χρονος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, δεν θα νοσηλευθεί όμως σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, καθώς η κλινική του εικόνα είναι καλή.

Σε επιφυλακή στον Δήμο

Σε διαρκή ενημέρωση για το περιστατικό βρίσκεται επίσης ο δήμος Ρήγα Φεραίου. Ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας έσπευσε να ζητήσει ενημέρωση από τα ΕΛΤΑ, ενώ ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογράμμισε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου εφόσον χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα αυτό να γίνει άμεσα, για να καθησυχαστεί η τοπική κοινωνία. Επίσης σύμφωνα με τον κ. Νασίκα δεν αποκλείεται η ιχνηλάτηση να επεκταθεί και σε δημοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι μετέβησαν στο τοπικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ για διάφορες υποθέσεις του δήμου.

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η ανάρτηση που έκανε ο δήμαρχος στην προσωπική του σελίδα στο fb χθες το πρωί: «Ενημερώνουμε τους δημότες ότι αναφορικά με τις πληροφορίες για το πιθανό κρούσμα κορονοϊού στα ΕΛΤΑ Βελεστίνου, η δημοτική Αρχή είναι σε συνεχή επαφή με τη Διεύθυνση των ΕΛΤΑ Βόλου και με τους αρμόδιους σχετικά με τον έλεγχο κρουσμάτων. Δειγματοληψία έχει σταλεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και το απόγευμα θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, θα ληφθούν τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ μέτρα».

Ο 30χρονος ιδιωτικός υπάλληλος

Οπως προαναφέρθηκε το δεύτερο νέο θετικό κρούσμα που έγινε γνωστό χθες αφορά σε ιδιωτικό υπάλληλο από τον Βόλο, ο οποίος μέχρι πριν από λίγες μέρες εργαζόταν στον νομό Πιερίας. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως ο 30χρονος τις τελευταίες μέρες παρουσίασε συμπτώματα που παραπέμπουν στον κορονοϊό. Απευθύνθηκε σε ιδιωτικό πολυιατρείο και ζήτησε να υποβληθεί σε τεστ. Ελήφθη ρινοφαρυγγικό επίχρισμα και προχθές ενημερώθηκε πως είναι θετικός στον COVID-19. Μετέβη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας όπου επιβεβαιώθηκε το αποτέλεσμα του πολυιατρείου. Ο ΕΟΔΥ και σ’ αυτή την περίπτωση ζήτησε να ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών του τόσο στην Πιερία, όσο και στο οικογενειακό του περιβάλλον στον Βόλο.

Πήρε εξιτήριο η 40χρονη κομμώτρια

Στο σπίτι της θα συνεχίσει την καραντίνα η 40χρονη κομμώτρια από τον Βόλο η οποία νόσησε από κορονοϊό πριν από δύο εβδομάδες. Η 40χρονη πήρε χθες εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Οι γιατροί της συνέστησαν να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ άμεσα αναμένεται να υποβληθεί σε νέο τεστ, όπως ορίζει ο ΕΟΔΥ για παρόμοιες περιπτώσεις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου