ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέα αγροτοδικεία καταγγέλλει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας

νέα-αγροτοδικεία-καταγγέλλει-η-ομοσπ-766479

Στις 25 Σεπτεμβρίου δικάζεται ο Νίκος Αγγελής μετά από κλήση, που δέχθηκε από την Εισαγγελία Βόλου

Νέα αγροτοδικεία καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, με αφορμή κλήση που δέχθηκε από την Εισαγγελία ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής.

Οπως τονίζει η τοπική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «πριν καν στεγνώσει η μελάνη του αντιλαϊκού νόμου για τις διαδηλώσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει την έχθρα που τρέφει απέναντι στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα και τους βιοπαλαιστές αγρότες.

Το νέο αγροτοδικείο, που στήνεται αυτή τη φορά για τις κινητοποιήσεις στο μπλόκο του Αερινού το 2017, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους αγρότες. Στρέφεται ενάντια στο συνδικαλιστικό μας δικαίωμα να αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές που μας πετούν από τα χωράφια μας και το βιός μας.

Στο πρόσωπο του συναδέλφου μας Νίκου Αγγελή που δικάζεται στις 25.09.2020 γίνεται προσπάθεια να ποινικοποιηθεί το αγροτικό κίνημα. Το γεγονός ότι μόλις εχθές στάλθηκε η κλήση που ήταν επί δύο χρόνια στα συρτάρια της Εισαγγελίας, φανερώνει ότι το κράτος δουλεύει με τεχνάσματα και συνέχεια όταν πρόκειται να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχηματίστηκε η δικογραφία, επί ΝΔ αξιοποιείται για την καταστολή του αγώνα μας.

Η κυβέρνηση μάταια κοπιάζει να μας τρομοκρατήσει. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο μαζικά, με πιο μεγάλο πείσμα, πιο δυνατά κι αποφασιστικά, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στους συλλόγους μας, μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό. Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας, τη γη μας, τον ιδρώτα μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου