Δήμος Ρήγα Φεραίου: Στα άκρα η κόντρα για το νερό

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-18, 21:34:42
Δήμος Ρήγα Φεραίου: Στα άκρα η κόντρα για το νερό

Σοβαρές καταγγελίες της αντιπολίτευσης σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

«Αποκαλυπτήρια» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου όσον αφορά στο μείζον θέμα της υδροδότησης του Στεφανοβικείου. Σύσσωμη η αντιπολίτευση σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το υδροδοτικό στην περιοχή αποκάλυψε ότι η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να δημιουργήσει πολιτικό θέμα, ρίχνοντας την ευθύνη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την κ. Πόπη Γερακούδη, όταν το έργο δρομολογείται να γίνει σε αγροτεμάχιο το οποίο όμως δεν πληροί καμία νομιμότητα. Η Δημοτική Αρχή ωστόσο προχωρά την Παρασκευή στις 11 το πρωί σε αποκλεισμό της επαρχιακής οδού Βόλου - Λάρισας στο ύψος του Στεφανοβικείου.

Όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης μαζί με το τοπικό συμβούλιο Στεφανοβικείου και εννέα εκπροσώπους φορέων του Στεφανοβικείου συναντήθηκαν με την κ. Γερακούδη και ενημερώθηκαν, όπως κατήγγειλαν στο συμβούλιο, «για τις άστοχες, ασυντόνιστες και μη ολοκληρωμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, που είχαν ως αποτέλεσμα παρά τη διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών, να μην επιλυθεί το μείζονος σημασίας πρόβλημα».

Μάλιστα οι παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξέθεσαν τις προτάσεις για νέα υδρευτική γεώτρηση, οι οποίες όμως σύμφωνα με τους ίδιους δεν δρομολογήθηκαν εξαιτίας της εμμονής της Δημοτικής Αρχής για συγκεκριμένο αγροτεμάχιο το οποίο δεν πληρούσε καμία προϋπόθεση νομιμότητας.

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε τόσο τη Δήμαρχο, όσο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ, ότι επιμένουν «στην παράνομη επιλογή τους η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση της υδροδότησης και τη συνεχή ταλαιπωρία των κατοίκων του Σταφανοβικείου» και εν μέσω έντονων αντιδράσεων και από κατοίκους που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση ζήτησαν να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής επισημάνθηκε ωστόσο ότι δεν υπάρχει άλλη θέση στην περιοχή από αυτή που έχει υποδείξει το ΙΓΜΕ που να καλύπτει όλες τις απαραίτητες νόμιμες και περιβαλλοντικές προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα με το νερό του Στεφανοβικείου διαγνώστηκε με το ακατάλληλο νερό αρχές Φεβρουαρίου του 2011. Όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση η Δημοτική Αρχή προσέφυγε πρώτη φορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον Αύγουστο του2011. Παράλληλα επιλέχτηκε η γεώτρηση της Μαγούλας, ωστόσο να υπάρχει έγκριση από την Περιφέρεια. Το έργο στο συγκεκριμένο σημείο εγκαταλείφθηκε αφού δεν βρέθηκε καθαρό νερό και ενώ έγινε χωροθέτηση της υδρευτικής γεώτρησης στην περιοχή «Εικοσάρια» από τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η Δημοτική Αρχή δεν αξιοποίησε τις προτεινόμενες λύσεις.

Στην χθεσινή συνεδρίαση σύσσωμη η αντιπολίτευση αρνήθηκε να ψηφίσει την ανόρυξη της γεώτρησης στη θέση Σαριγκιόλ, ενώ ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Στεφανοβικείου Γιάννης Παπαϊωάννου και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση να αναβληθεί το συμβούλιο και να επαναληφθεί στο Στεφανοβίκειο σε λίγες μέρες παρουσία εκπροσώπων των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ώστε να βρεθεί μια νόμιμη και κοινά αποδεκτή λύση. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε και αντιπροτάθηκε από τη Δημοτική Αρχή κινητοποίηση των κατοίκων του Στεφανοβικείου, που ωστόσο ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία. Μετά την απόφαση η Δημοτική Αρχή απευθύνει κάλεσμα για τον αποκλεισμό της επαρχιακής οδού Βόλου - Λάρισας στο ύψος του Στεφανοβικείου την Παρασκευή στις 11 το πρωί με κύριο αίτημα την ενεργοποίηση από τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το νερό στην περιοχή.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=