«Ίδρυση Εταιρείας για την καταπολέμηση της νόσου Alzheimer στο Δήμο Ρήγα Φεραίου»

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-18, 18:03:17
 «Ίδρυση Εταιρείας για την καταπολέμηση της νόσου Alzheimer στο Δήμο Ρήγα Φεραίου»

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση του 2010 του Διεθνούς Οργανισμού Alzheimer, η νόσος Alzheimer αποτελεί μία από τις βασικότερες και πιο επικίνδυνες νόσους της εποχής μας. Στην Ελλάδα οι ασθενείς αγγίζουν τους 150.000, ενώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός, καθώς ξεπερνάει κατά μέσο όρο τα αντίστοιχα κρούσματα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Με πρωτοβουλία του κ. Απόστολου Παπατόλια, Γ.Γ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προτείνεται η δημιουργία Εταιρείας Alzheimer στη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση χθες στο Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου μεταξύ της Δημάρχου, κ. Ελένης Λαΐτσου και του Απόστολου Παπατόλια, με τη συμμετοχή του κ. Κων/νου Γάτου, Επιστημονικού Υπεύθυνου του Ινστιτούτου Alzheimer.

Σύμφωνα με τον κ. Παπατόλια:

«Μετά την επιτυχημένη λειτουργία του Ινστιτούτου Alzheimer στο Βόλο, είναι ανάγκη να προχωρήσουμε στη σύσταση όσο το δυνατόν περισσοτέρων εταιρειών για την καταπολέμηση της νόσου, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των ασθενών όσο και των οικογενειών τους που βιώνουν το καθημερινό αυτό μαρτύριο. Η ίδρυση της εταιρείας Alzheimer στο Δήμο Ρήγα Φεραίου αποτελεί την επιστέγαση των προσπαθειών των τοπικών φορέων του Νομού, αλλά και εθελοντών επιστημόνων που έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή, στην προσπάθεια καταπολέμησης της νόσου, αλλά και κοινωνική υποχρέωση απέναντι σε όσους βιώνουν ψυχολογικό, οικονομικό και συναισθηματικό κόστος στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους συγγενείς τους.

Σκοποί της εταιρείας θα είναι :

§ η παροχή συμβουλών για την φροντίδα των ασθενών και υπηρεσιών πληροφόρησης για τους προσβληθέντες και τις οικογένειές τους

§ η ενημέρωση των μελών των οικογενειών των ασθενών που πάσχουν από άνοια και

§ η ενημέρωση και η επιμόρφωση του κοινού, ώστε να εξοικειωθεί με το πρόβλημα

Στα μέσα για την υλοποίηση των παραπάνω καταστατικών σκοπών, θα περιλαμβάνονται:

· η δημιουργία ομάδων έρευνας, διάγνωσης και καταγραφής των διαφόρων μορφών άνοιας από εξειδικευμένους επιστήμονες,

· η δημιουργία ομάδων συγγενών περιθαλπόντων,

· η δημιουργία ομάδων συζήτησης,

· η συγκρότηση ομάδων που θα αποτελούνται από ιατρούς ψυχικής υγείας και περιθαλπόντων με σκοπό τη ζωντανή ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών για τις εξελίξεις στην έρευνα, θεραπεία και φροντίδα των προσβληθέντων,

· η δημιουργία ομάδων – ενημερώσεων –διαλέξεων με περιεχόμενο τα προβλήματα των οικογενειών, τη φαρμακευτική αγωγή, την κληρονομικότητα και μαθήματα αυτοεξυπηρετήσεως,

· η δημιουργία στο Δήμο Ρήγα Φεραίου γραφείου παροχής χρησίμων πληροφοριών και συμβουλών σε 24ωρη βάση».

Η κ. Λαΐτσου ευχαρίστησε τον κ. Παπατόλια και τον κ. Γάτο για την πρωτοβουλία τους, δηλώνοντας παράλληλα την προθυμία του Δήμου να προχωρήσει άμεσα στη διοργάνωση σχετικής ενημερωτικής ημερίδας, ταυτόχρονα με τις διαδικασίες ίδρυσης της Εταιρείας.

Τέλος, ο κ. Παπατόλιας δήλωσε ότι με τη στήριξη των εθελοντών ιατρών που προέρχονται από την περιοχή είναι δυνατή η άμεση λειτουργία Γραφείου για την καταγραφή των πασχόντων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
7
=