ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επί τάπητος το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

επί-τάπητος-το-πρόγραμμα-αντώνης-τρί-771250

Συνάντηση του δημάρχου Ρήγα Φεραίου με τον υπουργό Εσωτερικών, παρουσία του βουλευτή Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρου

Oι αναπτυξιακές προοπτικές του δήμου Ρήγα Φεραίου και οι δυνατότητες που ανοίγονται μέσα από την αξιοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα, με πρωτοβουλία του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου, με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στη συνάντηση εκ μέρους του δήμου Ρήγα Φεραίου εκτός από τον δήμαρχο συμμετείχαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Παπαδάμ, καθώς επίσης η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βάσω Παπανικολάου – Χατζοπούλου και η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Αποστολία Κατσιούρα.

«Ήταν μία εποικοδομητική συζήτηση που αφορούσε στις προτάσεις για διάφορα αναπτυξιακά έργα που έχει προγραμματίσει ο δήμος μας το επόμενο διάστημα. Παράλληλα έγινε διεξοδική συζήτηση για τις δυνατότητες που δίνει στην Αυτοδιοίκηση το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Νασίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες προσκλήσεις προκειμένου οι δήμοι να μπορέσουν να εντάξου στο νέο πρόγραμμα έργα και παρεμβάσεις θα «ανοίξουν» τέλη Ιουλίου. Όσοι δήμοι έχουν συγκεκριμένες προτάσεις και ώριμες μελέτες, θα είναι οι πρώτοι που θα χρηματοδοτηθούν μέσα στο Φθινόπωρο.

«Έχουμε συγκεκριμένο αναπτυξιακό πλάνο το οποίο θέσαμε υπόψη του υπουργού. Πιστεύουμε ότι μέσα από τα έργα που θα διεκδικήσουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» θα συμβάλλουμε αποφασιστικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας σε μια δύσκολη περίοδο. Αυτό άλλωστε είναι ο στόχος τους προγράμματος», σημείωσε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου.

Σύμφωνα με τον κ. Νασίκα ο δήμος θα είναι έτοιμος μόλις ανοίξει η διαδικασία, να υποβάλει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανοίξει στο ΥΠΕΣ για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» την πρόταση για χρηματοδότηση.

ΒΑΣ. ΚΥΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου