Νέα δομή προαγωγής υγείας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-12, 22:30:05
Νέα δομή προαγωγής υγείας

Στόχος η στήριξη των δημοτών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη νόσο Αλτσχάιμερ

Στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και στην εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελούμενων όσον αφορά σε θέματα ψυχικής υγείας και πιο συγκεκριμένα για την άνοια – Αλτσχάιμερ στοχεύει η λειτουργία μίας νέας δομής στην οποία θα ενταχθεί ο δήμος Ρήγα Φεραίου και οι κοινωνικές του δομές» Βοήθεια στο σπίτι», «Κέντρο Κοινότητας» και «Κέντρο Υγείας».

Η δομή θα λειτουργήσει στο πλαίσιο που νέου ειδικού κέντρου ημέρας διασύνδεσης με μονάδες των ΟΤΑ που βρίσκεται στα σκαριά.

Πριν από λίγες μέρες η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Αντωνία Χασιώτη μαζί με όλους του επαγγελματίες των δομών «υποδέχθηκαν στον εκθεσιακό χώρο «Ρήγας Βελεστινλής», σε σύσκεψη που αφορούσε τη νέα δομή.

Όπως τονίστηκε μέσω των δράσεων που θα υλοποιηθούν θα εξυπηρετούνται όλοι οι κάτοικοι, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, με στόχο τη διάχυση της πληροφορίας και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα προς όλους. Η νέα δομή θα λειτουργεί συμπληρωματικά και δεν αντικαθιστά ή υποκαθιστά τις κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά θα διευρύνει το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα προς τους δημότες-ωφελούμενους.

Στην δομή θα γίνεται καταγραφή των ωφελούμενων, με στόχο τη διάγνωση των αναγκών τους και την αντιμετώπιση των φαινομένων του κοινωνικού αποκλεισμού, της δυσκολίας πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά, της έλλειψης ενημέρωσης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα αλλά και των διαδικασιών πρόσβασης σε αυτές.

Ταυτόχρονα, το στελεχιακό δυναμικό θα καταρτίσει πλάνο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση προκαταλήψεων, στερεοτύπων, ελλιπούς ενημέρωσης σε ζητήματα ζωτικής σημασίας για την ευημερία των τοπικών κοινωνιών, όπως για θέματα ψυχικής υγείας που αφορούν την άνοια- Αλτσχάιμερ.

Η δομή θα αποτελέσει έναν «κόμβο» συγκέντρωσης πληροφοριών για την ψυχική υγεία και ειδικότερα για την άνοια, τα αποτελέσματα-ευρήματα των οποίων θα βοηθήσουν ώστε να έχουμε επιστημονική αντιμετώπιση των συνεπειών της άνοιας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις: Εύα Μπαχλαβά, νευρολόγο, Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγο, Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργό, καθημερινά 09:00 - 13:00, Τοπάλη 7 – Ιάσονος, Βόλος - 4ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας 2421031227 και στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου: 2425023794.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=