Εργαζόμενη μητέρα και αριστούχος!

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-11, 14:48:55
Εργαζόμενη μητέρα και αριστούχος!

Υπενθυμίζει πως η εκπλήρωση των ονείρων μας δεν πρέπει να έχει συγκεκριμένους χρονικούς περιορισμούς

 

Συγκεντρώνοντας 17.700 μόρια από τον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης, η ενήλικη μαθήτρια του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου Λένα Παπανικολάου, ήρθε δεύτερη στον πίνακα βαθμολογιών του σχολείου και σκοπεύει να συνεχίσει το ταξίδι της γνώσης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το πρωί πήγαινε σχολείο, στη συνέχεια στην εργασία της, το απόγευμα ασχολούνταν με τις υποχρεώσεις των τριών παιδιών της και το βράδυ, όταν οι περισσότεροι προσπαθούν να χαλαρώσουν από το φορτωμένο πρόγραμμα της μέρας, εκείνη έπρεπε να διαβάσει.

«Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και σε όλους τους καθηγητές μου στο σχολείο. Δεν πήγαινα σε φροντιστήριο και η βοήθειά τους ήταν ανεκτίμητης αξίας», μας εξηγεί η μητέρα τριών παιδιών από το Βελεστίνο, για να συνεχίσει εμφανώς συγκινημένη: «Πέρα από την καθοδήγηση για τα μαθήματα, οι καθηγητές μού προσφέρανε την απαιτούμενη ενθάρρυνση. Με γέμισαν αυτοπεποίθηση και κυριολεκτικά με έκαναν να πιστέψω στον εαυτό μου. Όταν ξαναπήγα στο σχολείο δεν είχα στόχο τις πανελλαδικές, σκόπευα απλώς να ολοκληρώσω τον θεσμό της Μαθητείας. Εκείνοι, όμως, πίστεψαν σε μένα και φυσικά βγήκανε αληθινοί».

Η ίδια θεωρεί πως η επιτυχία της δεν ανήκει αποκλειστικά σε εκείνη πιστεύοντας ότι μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των συνανθρώπων μας που θα θελήσουν να κάνουν αυτό το βήμα: «Θα ήθελα να παροτρύνω και άλλα άτομα να πιστέψουν στα όνειρά τους. Αυτά υπάρχουν και προσπαθούμε κάποια στιγμή να τα υλοποιήσουμε. Όποιος θέλει, μπορεί και θα τα καταφέρει. Σαφώς δεν είναι όλα εύκολα στη ζωή. Θα ήθελα να σημειώσω επίσης πως η επαφή με το σχολικό περιβάλλον, με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των δύο παιδιών μου που βρίσκονται στην εφηβεία», εξομολογείται και κλείνει λέγοντας: «Η αναζήτηση της γνώσης δεν σταματά ποτέ. Είτε έχεις στόχο την οικονομική αποκατάσταση, είτε απλώς τη γνώση. Ελπίζω να μπορέσω να ολοκληρώσω τις σπουδές μου πλέον στο Οικονομικό του Βόλου».

Οσον αφορά στο σχολικό κτίριο - κόσμημα για την περιοχή, είχε στο δυναμικό του και φέτος ενήλικες που ήθελαν να ισχυροποιήσουν τις δεξιότητές τους και κατ’ επέκταση τα προσόντα τους στην αγορά εργασίας, προσπαθώντας ταυτόχρονα για την εισαγωγή τους σε κάποιο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Αλλωστε, όπως αναφέρει και ο διευθυντής του σχολείου Βάιος Λιαπόπουλος, «φαίνεται ξεκάθαρα πως το ΕΠΑ.Λ. είναι μία ανοιχτή εκπαιδευτική δομή σε όλους. Χωρίς φραγμούς ηλικίας, φύλου, θρησκείας αλλά βασικά χωρίς φραγμούς ονείρων. Κι αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Διότι είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν προσπάθειες να δημιουργηθούν ηλικιακοί φραγμοί σε άτομα που θέλουν να φοιτήσουν στο ΕΠΑ.Λ. Ύστερα όμως από τους αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών αυτές «αποσύρθηκαν» κι ελπίζουμε να μην «επανακάμψουν» στο μέλλον…».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=