ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ομόφωνα αθώοι για παράβαση καθήκοντος

ομόφωνα-αθώοι-για-παράβαση-καθήκοντο-429

Τέσσερις αντιδήμαρχοι Ρήγα Φεραίου και πολίτης

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας τέσσερις αντιδήμαρχοι Ρήγα Φεραίου και πολίτης που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος για διαγωνισμό του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου για την πρόσληψη προσωπικού στο ΚΔΑΠ τον Σεπτέμβριο του 2017.

Οι αντιδήμαρχοι και ο πολίτης ως μέλη του τότε Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου κατηγορούταν ότι παρέβησαν τα καθήκοντά τους με τους όρους και τα κριτήρια που κατάρτισαν για τον διαγωνισμό.

Εντούτοις, το Δικαστήριο τους απάλλαξε από τις κατηγορίες με το σκεπτικό ότι ο διαγωνισμός εξαιρούταν από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και ως εκ τούτου δεν στοιχειοθετούταν η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος. Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο Στέφανος Καραγεώργος.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη σύμφωνα με την πρόταση που έκανε η εισαγγελέας έδρας παρά την πρωτόδικη καταδίκη.

Η υπόθεση είχε φθάσει στη Δικαιοσύνη μετά από προσφυγή συμβούλου που συμμετείχε στο τότε Διοικητικό Συμβούλιο από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε διαφωνήσει με τα κριτήρια του διαγωνισμού και ισχυριζόταν ότι πρέπει να έχουν άλλο συντελεστή από αυτά που είχε ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο διοικητικός σύμβουλος είχε προσφύγει στον ΑΣΕΠ και στη συνέχεια ο ΑΣΕΠ είχε ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Βόλου.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι και είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών άπαντες.

Οι αντιδήμαρχοι άσκησαν έφεση και χθες δικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας, το οποίο τους απάλλαξε από τις κατηγορίες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου