Χώρος αναβάθμισης της εικαστικής και αισθητικής παιδείας το «Φερών Τέχνες»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-05, 17:45:58
Το καλλιτεχνικό εργαστήριο «Φερών Τέχνες» έχει στόχο να διατηρήσει ζωντανή την εικαστική και αισθητική παιδεία
Χώρος αναβάθμισης της εικαστικής και αισθητικής παιδείας το «Φερών Τέχνες»

Αναμένεται αύξηση εγγραφών στο καλλιτεχνικό εργαστήρι

Στη δημιουργική απασχόληση με την τέχνη στοχεύει η λειτουργία του καλλιτεχνικού εργαστηρίου «Φερών Τέχνες», το οποίο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016, με σημαντικό μέρος του κόστους λειτουργίας να έχει αναλάβει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να κρατήσει ζωντανή την εικαστική και αισθητική παιδεία που λείπει από την καθημερινή ζωή. Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στους δημότες και τις δημότισσες να ασχοληθούν με την τέχνη αξιοποιώντας δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν τμήματα που απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με απώτερο σκοπό την απεικόνιση του ωραίου ως έκφραση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του εργαστηρίου διδάχθηκαν, αλλά και πρόκειται να διδαχθούν, οι τεχνικές ντεκουπάζ, τεχνοτροπία γυψόγαζας και σκληρυντή, τεχνική κρυστάλλου, διάφορες τεχνικές παλαίωσης, τεχνική sospesotransparente(τεχνική μεμβράνης), τεχνική δέρματος, τεχνική σφυρήλατου (ασημιού και μπρούτζου), τεχνική σμάλτου και υγρού χρυσού, γλυπτική ζωγραφική, τεχνική ξυλόγλυπτου (εικονοστάσι, σκαλίσματα σε έπιπλα), τεχνική Faberge, χαλκογραφία, προσθετική ζωγραφική (φωτοσκίαση και ανάμειξη χρωμάτων), ζωγραφική δαντέλας.

Στις ευρύτερες δραστηριότητες του καλλιτεχνικού εργαστηρίου συμπεριλαμβάνονται η διοργάνωση εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων που σχετίζονται με τις εικαστικές τέχνες, καθώς και η ανάπτυξη συνεργασιών με διάφορους τομείς ή δομές του δήμου.

Συντονίστρια του καλλιτεχνικού εργαστηρίου είναι η Σούρλα – Γιαννακού Πηνελόπη, η οποία με ζήλο και μεράκι έχει αναλάβει το δημιουργικό εγχείρημα

Την προηγούμενη χρονιά το εργαστήρι αριθμούσε 22 συμμετέχοντες, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί φέτος. Ολα τα μαθήματα αρχίζουν μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οι εγγραφές για τη νέα εικαστική χρονιά γίνονται στο ΚΕΠ Δήμου Ρήγα Φεραίου από την 1η Σεπτεμβρίου (τηλ. επικοινωνίας 24250 24290).

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=