ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ξεσηκώνονται για το νερό

ξεσηκώνονται-για-το-νερό-395797

Με ικανοποίηση εμφανίζεται η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου να υποδέχθηκε την εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με το χρόνιο πρόβλημα του νερού στο Στεφανοβίκειο.

Αν και η εισαγγελική παρέμβαση ήταν αυτεπάγγελτη, η Δήμαρχος Ελένη Λαΐτσου αναφέρει: «Ζητήσαμε την εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες επίλυσης ενός χρόνιου προβλήματος που αφορά την ποιότητα νερού στο Στεφανοβίκειο. Παράλληλα, ελπίζουμε ότι μέσα από την παρέμβαση του εισαγγελέα θα επιλυθεί και το αίτημα για ανόρυξη της γεώτρησης στη θέση Σαριγκιόλ, το οποίο επείγει αυτή τη στιγμή».

Η δήλωση περί της εισαγγελικής έρευνας συνοδεύτηκε με προαναγγελία δυναμικών κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Παρασκευή της δημοτικής αρχής Ρήγα Φεραίου και των κατοίκων του Στεφανοβικείου, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τη μη αντιμετώπιση του ζητήματος της υδροδότησης του δημοτικού διαμερίσματος μέσω της ανόρυξης μιας νέας υδρευτικής γεώτρησης, «λύση με την οποία θα προσπερνιόταν οριστικά το πρόβλημα της επιβάρυνσης του υπεδάφους που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου.

Η Δήμαρχος Ελένη Λαΐτσου συναντήθηκε την προχθές με εκπροσώπους συλλόγων του Στεφανοβικείου και συζήτηση το πρόβλημα. Αποφασίστηκε η αναγκαιότητα έναρξης κινητοποιήσεων, προκειμένου οι αρμόδιοι φορείς και ιδιαίτερα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας να ευαισθητοποιηθεί και να επιλύσει το ζήτημα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, την ερχόμενη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί ο Δήμος, σύλλογοι και κάτοικοι του Στεφανοβικείου θα προχωρήσουν στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Βόλου-Λάρισας στο τμήμα του δρόμου που διέρχεται μέσα από το δημοτικό διαμέρισμα.

«Το πρόβλημα με το νερό είναι χρόνιο και το ξέρουμε. Αυτό που χρειάζεται είναι η λήψη μέτρων. Εμείς ως Δήμος ενεργήσαμε άμεσα και κατόπιν υπόδειξης του ΙΓΜΕ προχωρήσαμε τις διαδικασίες για την ανόρυξη μιας νέας υδρευτικής γεώτρησης στο Σαριγκιόλ μέσω της οποίας δεν θα δημιουργηθεί ξανά πρόβλημα για τη μη καταλληλότητα του πόσιμου νερού. Δυστυχώς περιμένουμε εδώ και πολύ καιρό την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας. Αλλά η υπομονή όλων μας εξαντλήθηκε. Γι’ αυτό και βγαίνουμε στους δρόμους. Για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιών. Επιτέλους πρέπει να δοθεί μια λύση» σημείωσε η κ. Λαΐτσου.

Εξάλλου το Σουρλίγκειο Γηροκομείο στα Κανάλια επισκέφθηκε χθες η κ. Λαΐτσου, όπου συζήτησε με ηλικιωμένους, αλλά και με τους υπευθύνους του Γηροκομείου καθώς και το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο για τα ζητήματα που απασχολούν το Γηροκομείο. Η ίδια υπογράμμισε πως ο Δήμος ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα που επισημαίνονται από το Γηροκομείο το οποίο αποτελεί πρότυπο οργάνωσης και φροντίδας των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Στο μεταξύ, σχετικά με δημοσίευμα για κινήσεις εργολάβου για κατασχέσεις ακινήτου, η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την κινητή και ακίνητη περιουσία του Δήμου. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη διασφάλισή της. Επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου