Να ενισχυθούν οι αχλαδοπαραγωγοί του Δήμου Ρ. Φεραίου λόγω ακαρπίας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-01, 19:26:57
Να ενισχυθούν οι αχλαδοπαραγωγοί του Δήμου Ρ. Φεραίου λόγω ακαρπίας

Αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου

 

Το αίτημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για ένταξη των πληγέντων, από ακαρπία, καλλιεργητών αχλαδιάς της περιοχής σε πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης, μετέφερε, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Ο βουλευτής Μαγνησίας ενημέρωσε άμεσα τον αρμόδιο υπουργό, μετά από επιστολή που έλαβε από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, στην οποία αναλύονται τα ζητήματα που έχουν προκύψει στην φετινή παραγωγή των δενδρωδών καλλιεργειών, όπως τα αχλάδια, καθώς και η οικονομική ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί,.  

Χαρακτηριστικά όπως επεσήμανε στην αναφορά του ο Χρήστος Μπουκώρος, «οι χαμηλές θερμοκρασίες, που σημειώθηκαν κατά την περίοδο άνθησης των δένδρων έπληξαν πολλές καλλιέργειες, μεταξύ των οποίων και τις αχλαδιές, οδηγώντας στην ακαρπία τους. Η σημαντική μείωση της καρποφορίας που παρουσιάζεται και σε άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες, όπως της αμυγδαλιάς, σύμφωνα μάλιστα και με παρατηρήσεις του Αγροκτήματος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο- με υπεύθυνο τον καθηγητή Δενδροκομίας κ. Νάνο Γεώργιο- καθιστά δικαιολογημένο το αίτημα οικονομικής ενίσχυσης των καλλιεργητών».

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=