Μήνυμα αγάπης από το Βελεστίνο

Τελευταία ενημέρωση: 2020-06-30, 17:51:12
Μαζί με τον Κώστα Κυριαζή του ΣΔΥ Βόλου - Κένταυρος και την Βαλεντίνα Βελονίδου, αδερφή της Κατερίνας
Μήνυμα αγάπης από το Βελεστίνο

Ο δρομέας Αλέξανδρος Γεωργίου διανύει απόσταση 573 χλμ. σε οκτώ ημέρες για να τιμήσει τη μνήμη της συζύγου του, που «έφυγε» από καρκίνο

 

Το Βελεστίνο αποτέλεσε χθες την τρίτη στάση του δρομέα υπεραποστάσεων Αλέξανδρου Γεωργίου, ο οποίος διανύει συνολικά απόσταση 573 χλμ. σε οχτώ ημέρες για να τιμήσει τη μνήμη της συζύγου του Κατερίνας Βελονίδου, αλλά και όσων ανθρώπων έφυγαν από τη ζωή χτυπημένοι από τον καρκίνο.

Ρεπορτάζ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ακολουθώντας την πορεία ζωής της Κατερίνας, από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης που γεννήθηκε ώς και την Κερατέα Αττικής που ζούσαν μαζί με τον γιο τους, ο εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής καλείται καθημερινά να υπερβεί τη σωματική και συναισθηματική κόπωση υπερμαραθωνίου, προκειμένου να στείλει τριπλό μήνυμα: Της μνήμης για τα αγαπημένα μας πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή, της στήριξης σε όσους πάσχουν από την επάρατο και την οικογένειά τους, δείχνοντας έτσι πως δεν είναι μόνοι στον αγώνα τους, αλλά και το πολύ σημαντικό που αφορά στην πρόληψη ώστε να σωθούν όσο περισσότεροι συνάνθρωποί μας είναι δυνατόν.

Οσον αφορά στη διαδρομή του, έχει χωριστεί σε οχτώ τμήματα, με βάση τις ημέρες. Χθες είχε σειρά το κομμάτι Λάρισα – Βελεστίνο, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσει με προορισμό τις Ράχες. Να σημειωθεί πως η προσπάθεια ξεκίνησε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο.

Μαζί με τον Αλέξανδρο, στον δρόμο βρίσκεται δίπλα του η αδερφή της Κατερίνας, Βαλεντίνα, εθελοντές, άτομα που έχασαν δικούς τους ανθρώπους και θέλουν να μοιραστούν μέρος της απόστασης μαζί του αλλά και άλλοι συμπολίτες που απλώς του κρατάνε συντροφιά σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα, τρέχοντας πλάι του υπό δύσκολες, είναι η αλήθεια συνθήκες. Κατά τη διάρκεια του δρόμου ζωής δεν είναι λίγοι οι περίοικοι που έχουν πληροφορηθεί την προσπάθειά του και βγαίνουν στον δρόμο να τον χειροκροτήσουν, θέλοντας με αυτό τρόπο να τον τιμήσουν και να τον ενισχύσουν.

Την αποστολή του εγχειρήματος που ονομάστηκε «ForKaterina» ακολουθεί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Στο Βελεστίνο την υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και γυμναστής Γιώργος Παπατόλιας, η συντονίστρια Κοινωνικής Προστασίας - Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του δήμου Ρήγα Φεραίου και επισκέπτρια στο Κ.Υ. Βελεστίνου Αντωνία Χασιώτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου – Κένταυρος Κώστας Κυριαζής, η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Μαρία Σαλαγά και η φαρμακοποιός Μαρία Αποστολίνα.

Στο ειδικό βαν της αποστολής υπάρχει σημείο γεμάτο με ονόματα ανθρώπων που έχασαν τη μάχη ή παλεύουν σκληρά για να βγουν νικητές.

Ευχή όλων ο Αλέξανδρος να ολοκληρώσει τη διαδρομή του και κάθε άνθρωπος να βγει νικητής σε αυτή την άνιση κούρσα που καλείται να δώσει.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=