ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δημοτική «σκούπα» για τα σαραβαλάκια στο Βελεστίνο

δημοτική-σκούπα-για-τα-σαραβαλάκια-18779

Εκστρατεία για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στο Βελεστίνο

Εκστρατεία για να συγκεντρωθούν όλα τα σαραβαλάκια, τα παλιά αυτοκίνητα, που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους στους δρόμους του Βελεστίνου και τα οποία αποτελούν εστίες μόλυνσης και παγίδες για τους πεζούς, ενώ παράλληλα «κόβουν» πολύτιμες θέσεις παρκαρίσματος, ξεκινά η διοίκηση του δήμου.

«Θα μαζέψουμε όλα τα εγκαταλελειμμένα που αποτελούν ρύπο για την πόλη. Η προσπάθειά μας ξεκινά από το Βελεστίνο και θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα. Τα έχουμε καταγράψει, ξέρουμε σε ποια κατάσταση είναι. Εχουμε ήδη τοποθετήσει τις ειδικές σημάνσεις. Αν οι ιδιοκτήτες δεν ανταποκριθούν μέσα σε 45 ημέρες, τα οχήματα θα απομακρυνθούν από τον δήμο, θα συγκεντρωθούν προσωρινά σε δημοτικό χώρο και έπειτα θα ξεκινήσει η διαδικασία σε συνεννόηση με εταιρεία ανακύκλωσης για να καταστραφούν», εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χρήστος Σπαθής, τοπικός σύμβουλος Βελεστίνου.

Ο κ. Σπαθής ήταν εκείνος που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την εκστρατεία απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων οχημάτων, δόθηκε το πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο Ιανουάριο, η πανδημία όμως του COVID-19 φρέναρε προσωρινά τη διαδικασία που ξεκινάει τελικά τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπηρεσίες έχουν καταγράψει μόνο στο Βελεστίνο που είναι το μεγαλύτερο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου, 25 εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα σε δρόμους και διάφορα άλλα σημεία.

Στον δήμο Ρήγα Φεραίου οι δημότες αν θέλουν να καταγραφεί κάποιο εγκαταλελειμμένο όχημα που πρέπει να απομακρυνθεί, μπορούν να επικοινωνούν με τους Χρήστο Σπαθή, τοπικό σύμβουλο Βελεστίνου στο τηλέφωνο 6984418506, Σταύρο Χατζή, δημοτικό σύμβουλο 6972214365 και τέλος στο γραφείο δημάρχου και στο τηλέφωνο 2425350211.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου