ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Χαράς Ευαγγέλια» στο Κ.Υ. Βελεστίνου

χαράς-ευαγγέλια-στο-κ-υ-βελεστίνου-21209

Ανέλαβε μόνιμη παιδίατρος μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, που η θέση παρέμενε κενή

Ηταν 2014 όταν η τελευταία παιδίατρος που υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου κρέμασε την άσπρη μπλούζα και αποχώρησε για να αναλάβει υπηρεσία στο Νοσοκομείο Βόλου. Χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια, μέχρι την περασμένη Πέμπτη, για να «κλειδώσει» ξανά η θέση.

Επικουρική γιατρός από την Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου, η οποία είχε κάνει τα χαρτιά της για τη θέση ανέλαβε υπηρεσία στο Κέντρο Υγείας, δίνοντας ανάσα σε δεκάδες γονείς. Μέχρι πρότινος ήταν υποχρεωμένοι είτε να απευθύνονται σε ιδιώτη γιατρό, είτε να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η πρόσληψη μόνιμου παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου ήταν ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, της δημοτικής αρχής, αλλά και των συνδικαλιστικών φορέων γιατρών και νοσηλευτών. Η κάλυψη της θέσης όμως «σκόνταφτε» πάντα στο γεγονός ότι δεν υπήρχε το αντίστοιχο ενδιαφέρον. «Κάθε φορά που προκηρυσσόταν η θέση δεν υπήρχε συμμετοχή. Από το 2014 που αποχώρησε η τελευταία μόνιμη παιδίατρος δυστυχώς δεν υπήρχε αναπλήρωση», παρατήρησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Γιάννης Γατής, που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Με την προσθήκη και της παιδιάτρου οργανικά πλέον στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου υπηρετούν ακόμη 6 μόνιμοι γενικοί γιατροί και ένας ακτινολόγος, ενώ έξι γιατροί απασχολούνται στα περιφερειακά ιατρεία.

Όσον αφορά στον προγραμματισμό ραντεβού για παιδίατρο, όπως έγινε γνωστό από τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καλούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 2425350011, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Παραμένει η εκκρεμότητα στο Κεραμίδι

Παραμένει η εκκρεμότητα στο περιφερειακό ιατρείο Κεραμιδίου, μετά την παραίτηση του γιατρού ο οποίος επικαλούμενος προσωπικούς λόγους αποχώρησε. Η διαδικασία για την προκήρυξη της θέσης έχει δρομολογηθεί, εκτιμάται ωστόσο ότι δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί πριν από τον Αύγουστο.

Προσωρινά τις ανάγκες των δημοτών Κεραμιδίου και Βενέτου εξυπηρετεί δύο φορές την εβδομάδα γιατρός από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, ενώ για τη συνταγογράφηση έχει αναλάβει να εξυπηρετεί ασφαλισμένους και ασθενείς της περιοχής το προσωπικό της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Ρήγα Φεραίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου