ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στο Βελεστίνο σήμερα η Γιάννα Αγγελοπούλου

στο-βελεστίνο-σήμερα-η-γιάννα-αγγελοπ-24719

Το καινοτόμο πρόγραμμα ενεργειακής αυτονομίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, το οποίο υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων και το Ιστορικό Κέντρο Τεκμηρίωσης «Ρήγας Βελεστινλής», που δρομολογεί να δημιουργήσει ο Δήμος, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει η δημοτική αρχή με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, η οποία τελικά θα επισκεφτεί το Βελεστίνο σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου.

Ηδη ο Δήμος έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης και των συναντήσεων που θα έχει η κ. Αγγελοπούλου κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην πόλη του Βελεστίνου.

Ειδικότερα η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» αναμένεται στις 13:30 στο Βελεστίνο. Θα ακολουθήσει στις 13:45 εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου η οποία περιλαμβάνει εκτός από τους χαιρετισμούς του δημάρχου Δημ. Νασίκα και της προέδρου της επιτροπής Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, ενημέρωση για το καινοτόμο πρόγραμμα της ενεργειακής αυτονομίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου από τον γενικό διευθυντή του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων (ΔΕΠΑΝ) Βασίλειο Κουτσιώρη και για το σχέδιο υλοποίησης του οράματος της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία του Ιστορικού Κέντρου Τεκμηρίωσης Ρήγας Βελεστινλής, από τον δήμαρχο. Στη συνέχεια θα προβληθεί βίντεο με θέμα την αναγεννημένη λίμνη Κάρλα και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Λιμναίου Πολιτισμού. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γεώργιος Παπαδάμ.

Το πρόγραμμα της κ. Αγγελλοπούλου περιλαμβάνει επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο «Ρήγας Βελεστινλής» όπου φιλοξενείται η πρωτότυπη γνήσια Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή και ξενάγηση από τον ξεναγό της επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου Γεώργιο Σαββανάκη, επίσκεψη στον χώρο της πανάρχαιας πηγής Υπέρεια Κρήνη, διαχρονικό σημείο αναφοράς της αρχαίας πόλης των Φερών αλλά και για το Βελεστίνο που τη διαδέχθηκε, καθώς επίσης στην τοποθεσία «Σπίτι του Ρήγα».

Ο Δήμος προγραμματίζει εξάλλου να προσφέρει στην πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ένα πιστό αντίγραφο της πρωτότυπης γνήσιας Χάρτας του Ρήγα που βρίσκεται στο Βελεστίνο, μία συλλεκτική έκδοση γραμματοσήμων που συνοδεύεται από αναφορές στη Χάρτα του Ρήγα και την Υπέρεια Κρήνη, η οποία εκδόθηκε το 2007 για τα διακόσια πενήντα χρόνια (250) από τη γέννηση του Ρήγα Βελεστινλή, καθώς επίσης μία σειρά εκδόσεων για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου του ελληνικού διαφωτισμού Ρήγα Βελεστινλή και cd με τα άπαντα του εθνεγέρτη κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου