ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Eνδιαφέρουσα ιχνηλάτηση στις «Αρχαίες Φερές»

eνδιαφέρουσα-ιχνηλάτηση-στις-αρχαίε-32322

Με πρωτοβουλία της ομάδας τουριστικής προβολής του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Με επιτυχία διεξήχθη, το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, η θεματική ξενάγηση με τίτλο « Η αρχαιολογική ματιά του Ρήγα» που οργανώθηκε από την ομάδα τουριστικής προβολής του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Οι συμμετέχοντες, με ξεναγό τον Γιώργο Σαββανάκη, με γνώμονα την «Επιπεδογραφία της Φεράς» του Ρήγα Βελεστινλή,επισκέφθηκαν κάποια από τα ορατά μνημεία των αρχαίων Φερών. Ξεναγήθηκαν στην Υπέρεια Κρήνη/Κεφαλόβρυσο στα «Σπίτια των Βασιλέων», στον Άγιο Χαράλαμπο στο «Σούγλο», στα αρχαία τείχη, στην Αγορά, στο Στάδιο και στο «Ρολόϊ του ηλίου». Ήταν μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν σημαντικά τμήματα της αρχαίας πόλης των Φερών.

Επαναλειτουργεί το εκθεσιακό κέντρο

Ξεκίνησε εκ νέου η λειτουργία του εκθεσιακού χώρου – κέντρου πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» στο Βελεστίνο. Ο χώρος λειτουργεί κατά τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 07.30 έως και τις 15.30. Σχολεία και εκδρομικά γκρουπ εξυπηρετούνται και άλλες ημέρες της εβδομάδας κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους του χώρου. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το : 2425022579.

Η λειτουργία του χώρου θα γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις και οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για το κοινό και του υπεύθυνους λειτουργίας του χώρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου