ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αθλητικό κέντρο στο Στεφανοβίκειο

αθλητικό-κέντρο-στο-στεφανοβίκειο-50329

Στις 23 Ιουνίου η ανάδειξη αναδόχου για την κατασκευή του έργου – Στα 2 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός – Πολυεπίπεδες δράσεις προτείνονται στη μελέτη

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο δημοτικό διαμέρισμα Στεφανοβικείου, το οποίο εκτιμάται ότι θα αποτελέσει κυψέλη αθλητικών δραστηριοτήτων για την ευρύτερη περιοχή σε συνδυασμό με τη λίμνη Κάρλα.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ανήγγειλαν ότι την Τρίτη 23 Ιουνίου θα γίνει η δημοπράτηση για την ανάδειξη αναδόχου του έργου. Ο χώρος που θα δημιουργηθεί το αθλητικό κέντρο του Δήμου Ρήγα Φεραίου βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από τη λίμνη Κάρλα. Στόχος είναι η ανακατασκευή υπάρχοντος κτιρίου και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, με σκοπό την αισθητική του αναβάθμιση και τη χρήση του κτιρίου για αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Τα έργα μέσα στο κτίριο

Το έργο περιλαμβάνει ουσιαστικά την ανακατασκευή του ανενεργού κτιρίου, του πρώην Γεωργικού Συνεταιρισμού. Σύμφωνα με τη μελέτη το κτίριο θα διαμορφωθεί σε αθλητικό χώρο μπάσκετ – βόλεϊ με ένα χώρο πτυσσόμενων κερκίδων για την παρακολούθηση παιχνιδιών. Ο συγκεκριμένος χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων και δη πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η μελέτη προβλέπει επίσης ειδικούς χώρους γυμναστικής, αλλά και αποδυτήρια αθλητών και κυλικείο – αναψυκτήριο. Ακόμη στο κτίριο θα κατασκευαστούν ειδικοί χώροι υγιεινής των ΑΜΕΑ.

Αξιοποίηση και του περιβάλλοντος χώρου

Σύμφωνα με τη μελέτη οι παρεμβάσεις αποκατάστασης έχουν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη του κτιρίου μέσω της λειτουργίας του αλλά και του περιβάλλοντος χώρου του ως εστία αθλητική, πολιτιστική, τουριστική, αλλά και ως χώρος επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η προτεινόμενη παρέμβαση θα εξυπηρετήσει, επίσης, ανάγκες της περιοχής για σύγχρονους αθλητικούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, η ανάπτυξη των οποίων λαμβάνει υπόψη τα νέα πρότυπα (αθλητικά, παιδαγωγικά, περιβαλλοντικά και πολιτισμικά) διαμόρφωσης αντίστοιχων χώρων, ως μέσο βελτίωσης της ελκυστικότητας του οικισμού ως τουριστικός προορισμός. Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, που είναι έκτασης περίπου 24 στρεμμάτων θα κατασκευασθούν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, δύο γήπεδα τένις, παιδική χαρά, χώρος καθιστικού – αναψυκτηρίου, τεχνητή λίμνη, υπαίθριο θέατρο, χώρος πρασίνου που θα περιλαμβάνει αλσύλλιο πελαργών, καθώς το Στεφανοβίκειο είναι πέρασμα πελαργών όπου κάνουν τις φωλιές τους σε τυχαίες θέσεις στον οικισμό πάνω σε υφιστάμενους στύλους της ΔΕΗ. Οι φωλιές αυτές θα τοποθετηθούν στο Αλσύλλιο που θα δημιουργηθεί στον ανωτέρω χώρο και θα αποτελέσει ένα αξιοθέατο της περιοχής. Επίσης έχουν προβλεφθεί διαδρομές για τρέξιμο, ποδηλασία ή περπάτημα αναψυχής.

Με αφορμή την αναγγελία του διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας επισήμανε πως «με τη δημιουργία του υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου, θα δώσουμε στους δημότες μας ένα έργο-κόσμημα για την περιοχή μας, παραμένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Εκτός από την αναψυχή και ψυχαγωγία των δημοτών θα αποτελέσει και ένα χώρο προπόνησης για αθλητές μέσα από άριστες προδιαγραφές εμπνέοντας τους νέους στην ενασχόληση τους με τον υγιή αθλητισμό».

Η μακέτα του συνολικού έργου περιλαμβάνει ουσιαστικά την ανακατασκευή του ανενεργού κτιρίου του πρώην Γεωργικού Συνεταιρισμού

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου