ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Θετικός ο πρώτος απολογισμός των θεματικών δράσεων του ΚΕΠ Υγείας

θετικός-ο-πρώτος-απολογισμός-των-θεμα-50336

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με συμβουλευτική σε θέματα λογοθεραπείας

Με επιτυχία έκλεισε η 1η θεματική εβδομάδα του ΚΕΠ Υγείας που ήταν αφιερωμένη στη διατροφική συμβουλευτική. Οι δημότες μίλησαν με τους ειδικούς και πήραν οδηγίες σωστής διατροφής ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Η δράση υλοποιήθηκε από τις νέες επιστήμονες ειδικούς του δήμου Ραφαηλία Καλαμπακιώτη, διατροφολόγο – διαιτολόγο, Ελένη Μπαζούκη, τελειόφοιτη τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας ΔΙ.ΠΑ.Ε. Θεσσαλονίκης και Χονδρογιάννη Νεοκλεία, διαιτολόγο του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, στο Βελεστίνο, στον χώρο του Κέντρου κοινότητας και στο χώρο του Κέντρου υγείας Βελεστίνου, στο Ριζόμυλο, στα Κανάλια και Αγ. Γεώργιο με προγραμματισμένα ραντεβού.

«Το ενδιαφέρον των δημοτών και η συμμετοχή τους, μας δίνει ευχάριστα μηνύματα σε σχέση με την πρωτοβάθμια υγεία και τη πρόληψη. Όλοι έχουμε καθήκον να συμμετέχουμε και να φροντίζουμε να ενισχύουμε τις δυνατότητες προσέγγισης ανάλογων παροχών στο πληθυσμό, προάγοντας την πρόληψη και την υγεία των δημοτών.

Σίγουρα όλοι μπορούμε με τη σωστή συμβουλευτική να έχουμε μια υγιεινή, πλήρη, ισορροπημένη διατροφή, που θα μας δίνει ενέργεια και ευεξία», επισήμανε με αφορμή το τέλος του πρώτου κύκλου εκδηλώσεων η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Αντωνία Χασιώτη.

Η ίδια ευχαρίστησε και τους ειδικούς για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν σε άτομα με κάποια διατροφοεξαρτώμενη ασθένεια ή και σε όσους επιθυμούσαν κάποια αλλαγή στο σωματικό τους βάρος για να λάβουν μια διατροφική συμβουλή και οδηγία.

Αρχίζει ο δεύτερος κύκλος

Το ΚΕΠ Υγείας στη 2η θεματική εβδομάδα που ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιουνίου προγραμματίζει εκδηλώσεις συμβουλευτικής γονέων με παιδιά ΔΕΠΥ(Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) από ειδικούς της κινητής μονάδας Μαγνησίας ΔΙΟΔΟΣ. Όσοι ενδιαφέρονται να μιλήσουν με τους ειδικούς μπορούν να καλέσουν στο τηλ. 2425023794, ώστε να κλείσουν ραντεβού με τη λογοθεραπεύτρια, Κουσκουρίδα Αφροδίτη, συνεργάτη του ΚΕΠ Υγείας ή στο 2425350011 για συμβουλευτική γονέων την Τρίτη 9 Ιουνίου στο χώρο του Κέντρου Υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου