ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επικαιροποιείται το σχέδιο δράσης για τις πυρκαγιές στον Δήμο Ρ. Φεραίου

επικαιροποιείται-το-σχέδιο-δράσης-γι-55179

Σύσκεψη παρουσία των διοικητών της Πυροσβεστικής σε Μαγνησία και Βελεστίνο αντίστοιχα

Στην επικαιροποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου προχωρά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Χθες στο δημαρχείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Δημ. Νασίκα, του διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Ν. Μαγνησίας Νικολάου Μητσογιάννη, καθώς επίσης του εντεταλμένου συμβούλου πολιτικής προστασίας Δημ. Παλληκάρη και του διοικητή της Πυροσβεστικής Βελεστίνου Κωνσταντίνου Τσίκα.

Στη σύσκεψη αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στην πρόληψη και την καταστολή τυχόν πυρκαγιών, καθώς και το μνημόνιο ενεργειών από πλευράς του δήμου με τους συμμετέχοντες να συμφωνούν ότι θα πρέπει να υπάρξει αγαστή συνεργασία, αλλά και ετοιμότητα προκειμένου εφόσον χρειαστεί η παρέμβαση να είναι αποτελεσματική.

Υπογραμμίζεται πως ο Δήμος Ρήγα Φεραίου πρόσφατα αποφάσισε την πρόσληψη 19 υπαλλήλων για τις ανάγκες της πυροπροστασίας με τρίμηνη σύμβαση απασχόλησης. Ως προς την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των δασικών – αγροτικών πυρκαγιών, οι ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο αφορούν στην πρόληψη καθώς και την έγκαιρη αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών, με βάση τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας αλλά και τις κατευθύνσεις που δίνει κάθε φορά το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου