ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συναγερμός στη ΔΕΥΑΡΦ

συναγερμός-στη-δευαρφ-57722

Μόνο το 20% των οφειλετών ανταποκρίθηκε και προσήλθε για διακανονισμό – Έρχονται διακοπές στην υδροδότηση

Με την πιθανότητα να μείνουν χωρίς νερό «φλερτάρουν» πολλοί καταναλωτές, κτηνοτρόφοι, αγρότες, αλλά και επαγγελματίες, που συγκαταλέγονται στη λίστα των οφειλετών της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου (ΔΕΥΑΡΦ), καθώς, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, δεν ανταποκρίθηκαν.

Οι οφειλές στην επιχείρηση από ληξιπρόθεσμα χρέη ανέρχονται στο 1,7 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΡΦ να αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τελευταία φορά, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, που η επιχείρηση απεύθυνε έκκληση προς τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους, μόνο ποσοστό 20% ανταποκρίθηκε και προχώρησε σε διακανονισμό για να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Την ίδια στιγμή ο δήμος είχε προβεί σε προειδοποίηση πως από 1η Ιουνίου θα αρχίσουν οι διακοπές νερού σ’ όσους επιμένουν να μην αποπληρώνουν τις οφειλές τους, όπερ σημαίνει πως από τις επόμενες μέρες συνεργεία θα προχωρήσουν σε εφαρμογή του μέτρου.

«Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, όμως όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι όταν έχουν υποχρεώσεις θα πρέπει να είναι συνεπείς», επισήμαναν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στελέχη του Δήμου που είναι ιδιαίτερα προβληματισμένα με το γεγονός ότι δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση από τους οφειλέτες.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η προσέλευση και των υπολοίπων καταναλωτών που έχουν οφειλές προς την επιχείρηση για να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Δεν θέλουμε να μείνει κανένας δημότης χωρίς νερό. Η συνέχιση της λειτουργίας της ΔΕΥΑΡΦ είναι υποχρέωση όλων για να έχουμε το νερό, το αγαθό που μας αξίζει», προσθέτουν οι ίδιοι, προσβλέποντας ότι έστω και την τελευταία στιγμή κάτι μπορεί να αλλάξει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου