ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αρχίζει η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι

αρχίζει-η-αντικατάσταση-του-δικτύου-ύ-66030

Υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο

Yπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο και ξεκινά η υλοποίηση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης του δημοτικού διαμερίσματος Κεραμιδίου. Το έργο θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο 15ήμερο.

Προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση και είναι προϋπολογισμού ύψους 1.000.000 ευρώ.
Σημειώνεται πως στο Κεραμίδι παράλληλα θα βρίσκεται σε εξέλιξη και άλλο έργο το οποίο αφορά στην επιδιόρθωση των ζημιών που υπέστη από έντονα καιρικά φαινόμενα η γεώτρηση του Κεραμιδίου στη θέση Καλογερικό.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 79.963,20 ευρώ, ενώ τη μελέτη συνέταξε η ΔΕΥΑΡΦ. Η συγκεκριμένη γεώτρηση στη θέση Καλογερικό έχει επάρκεια ποσότητας και ποιότητας νερού τόσο για τον οικισμό του Κεραμιδίου, όσο και για τον οικισμό Καμαρίου. Η συγκεκριμένη γεώτρηση είναι εφεδρική (η μόνη εφεδρική γεώτρηση στην Δ.Ε. Κεραμιδίου) και θα μπορεί να αντικαταστήσει την υφιστάμενη εν λειτουργία γεώτρηση που παρουσιάζει προβλήματα.

Για τη λειτουργία της, σύμφωνα με τη μελέτη, απαιτείται συμπλήρωση δικτύου ύδρευσης για την σύνδεση της με το Κεραμίδι και το Καμάρι συνολικού μήκους 3.000 μ., με αγωγούς από ΡΕ τρίτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων και των παροχών προς τους καταναλωτές. Η ανόρυξη της γεώτρησης στη θέση Καλογερικό έγινε παλαιά από την πρώην Κοινότητα Κεραμιδίου. Όπως επισημάνθηκε στο συμβούλιο θα χρειαστεί έλεγχος της γεώτρησης, ενώ για την αξιοποίησή της θα απαιτηθεί η προμήθεια καινούργιου αντλητικού συγκροτήματος συμπεριλαμβανόμενου το σύνολο των υλικών που απαιτούνται σε αντίστοιχες τεχνικές παρεμβάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου