ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για το 2012

κατά-πλειοψηφία-ο-προϋπολογισμός-στο-400891

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες ο προϋπολογισμός του Δήμου Ρήγα Φεραίου για το 2012 καθώς καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Χρ. Παπαρούνα.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2012 ανέρχεται στα 13.479.989,52 ευρώ και είναι ισοσκελισμένος όσον αφορά στα έσοδα και τα έξοδα. Τα έσοδα κατανέμονται τα τακτικά και έκτακτα έσοδα, καθώς και στα έσοδα παρελθόντων χρόνων, στις εισπράξεις από δάνεια και απαιτήσεις αλλά και υπέρ του Δημοσίου και τρίτων, ενώ παρουσιάζεται και χρηματικό υπόλοιπο 1 εκ. ευρώ.

Αντίστοιχα στα έξοδα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων αμοιβές προσωπικού, φόροι – τέλη, δαπάνες προμήθειας αναλώσιμων, επενδύσεις, πληρωμές, αποδόσεις και προβλέψεις.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου υπεραμύνθηκε του δημοτικού έργου τον πρώτο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της και επεσήμανε ότι βάσει των στοιχείων του νέου προϋπολογισμού γίνεται προσπάθεια να περιοριστούν οι καταναλωτικές και λειτουργικές δαπάνες, να μη θιχτούν οι επενδυτικές δραστηριότητες και να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανταποδοτικές δαπάνες των νοικοκυριών μέσα από μία πιο αποδοτική και ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων κεφαλαίων.

Στις τοποθετήσεις τους ωστόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επέκριναν τη Δημοτική Αρχή ότι συνέταξε έναν πλασματικό προυπολογισμό που δεν είναι διεκδικητικός και δεν διασφαλίζει την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου. Κατέθεσαν εξάλλου τις προτάσεις τους, αφού πρώτα έκαναν παρατηρήσεις επί διαφόρων κωδικών.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημ. Νασίκας, καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, επέκρινε τη Δημοτική Αρχή ότι κατέθεσε ένα προϋπολογισμό καθαρά διαχειριστικό αλλά και μη πραγματικό, που περιλαμβάνει έσοδα τα οποία δεν πρόκειται να εισπραχτούν. Επεσήμανε επίσης ότι οι επενδυτικές και αναπτυξιακές προοπτικές απουσιάζουν παντελώς και σημείωσε ότι για δεύτερη χρονιά η Δημοτική Αρχή αγνόησε τις άλλες παρατάξεις αλλά και τα τοπικά συμβούλια προκειμένου να συνταχθεί ένας συμμετοχικός προϋπολογισμός. Τέλος ο κ. Νασίκας επανέφερε την πρότασή του για τη θεσμοθέτηση Μόνιμης Επιτροπής που θα ελέγχει την πορεία του προϋπολογισμού.

Τον νέο προϋπολογισμό καταψήφισε επίσης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρ. Παπαρούνας, ο οποίος αφού εξέθεσε τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις του επέκρινε τη Δήμαρχο για το ταμειακό απόθεμα, υπογραμμίζοντας ότι ουσιαστικά αποτελεί αντίφαση με την πραγματικότητα των κατασχέσεων και των διαταγών πληρωμής που κατατίθενται, πλήττοντας καίρια την αξιοπιστία και το κύρος του Δήμου Ρήγα Φεραίου. «Αυτό και μόνο σας εκθέτει για αυτό και έχετε χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και τη δική μου» σημείωσε χαρακτηρηστικά δίνοντας αρνητική ψήφο ο κ. Παπαρούνας.

Στη συνεδρίαση εξάλλου ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμού επανέφερε τις ενστάσεις του για τη μείωση των τελών στο πρώην Δήμο Κάρλας μόνο 10% καθώς ο ίδιος είχε προτείνει εξαρχής μείωση τουλάχιστον 30%.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου