ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Οφειλές «μαμούθ» στη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου

οφειλές-μαμούθ-στη-δευα-ρήγα-φεραίο-74034

Στο 1.750.000 ευρώ οι οφειλές δημοτών – κτηνοτρόφων και χρηστών του αρδευτικού δικτύου – Τελεσίγραφο για τακτοποίηση μέχρι τέλος Μαΐου

Στο αστρονομικό ποσό του 1.750.000 ευρώ για τα δεδομένα ενός καλλικρατικού δήμου ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν συσσωρευτεί στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Πρόκειται για οφειλές που συσσωρεύτηκαν και αφορούν στο νερό για οικιακή χρήση, στις αρδεύσεις, αλλά και την αποχέτευση και οι οποίες ουσιαστικά καθιστούν προβληματική τη λειτουργία της επιχείρησης η οποία στερείται βασικών εσόδων για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Μετά από μία περίοδο χαλάρωσης… λόγω του κορονοϊού, η ΔΕΥΑΡΦ απευθύνει τελευταία προειδοποίηση προς τους οφειλέτες να προβούν σε διακανονισμό ή εξόφληση των οφειλών τους. Σε διαφορετική περίπτωση από 1η ς Ιουνίου θα ακολουθήσουν διακοπές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους χρήστες των υπηρεσιών ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης.

«Εχουμε κάνει τρεις προσπάθειες πριν από την πανδημία να διευκολύνουμε τους δημότες με διακανονισμούς, ώστε να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Δυστυχώς δεν υπήρχε ανταπόκριση. Τα χρέη είναι δυσθεώρητα με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΡΦ να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Εμείς ως ΔΕΥΑΡΦ, έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, κάνουμε την τελευταία έκκληση. Από τον επόμενο μήνα όσοι δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα δεν θα έχουν νερό», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ Γιάννης Κορώνας, έμπλεος προβληματισμού.

Τέλος χρόνου…

Η έκκληση – μήνυμα της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου, όπως φαίνεται παρακάτω, απευθύνθηκε μέσω ανάρτησης στα social media.

Ειδικότερα, επισημαίνεται: «Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου προσπάθησε με ευγενικό τρόπο να υπενθυμίσει στους καταναλωτές που έχουν οφειλές σχετικά με τα τέλη ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης ότι θα πρέπει να τις τακτοποιήσουν.

Σεβόμενη την οικονομική κατάσταση της χώρας καθώς και τις επιπτώσεις της πανδημίας από τον Covid-19 η ΔΕΥΑΡΦ έδειξε ανοχή όσον αφορά την εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης καθώς και την τήρηση των διακανονισμών ώστε να βοηθήσει τους πελάτες της.

Η είσοδος στην κανονικότητα σηματοδοτεί και την επιστροφή στις υποχρεώσεις. Η ανοχή της επιχείρησης έχει πλέον εξαντληθεί καθώς η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται είναι πάρα πολύ δυσμενής. Οι συσσωρευμένες οφειλές των δημοτών, των κτηνοτρόφων και των χρηστών του αρδευτικού δικτύου ανέρχονται στα 1.750.000,00 ευρώ. Η ΔΕΥΑΡΦ αδυνατεί να ανταποκριθεί στις καθημερινές λειτουργικές δαπάνες.

Επειδή όμως η ΔΕΥΑΡΦ είναι μια επιχείρηση η οποία διαχειρίζεται το πολυτιμότερο αγαθό «το νερό» δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο κοινωνικό σύνολο, θα πρέπει να βρει λύση στο οικονομικό της πρόβλημα.

Η είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών είναι η μοναδική λύση για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών. Για το λόγο αυτό όσοι οφείλουν τέλη ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης ή έχουν προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους παρακαλούνται να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους μέχρι 31/5/2020.

Από 1η Ιουνίου 2020 η ΔΕΥΑΡΦ θα προβεί στην διακοπή των παροχών ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης όσων αμελήσουν να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Η συγκεκριμένη λύση είναι μονόδρομος.

Φροντίστε ώστε να μη λείψει από κανέναν το νερό. Είναι υποχρέωση όλων», καταλήγει η ανάρτηση της ΔΕΥΑΡΦ.

BAΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου