ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ενδελεχής προετοιμασία για την πυρασφάλεια στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

ενδελεχής-προετοιμασία-για-την-πυρασ-75921

Πράσινο φως για την πρόσληψη 19 συμβασιούχων στον Δήμο – Συντονισμός δυνάμεων στον τομέα της πρόληψης

Πράσινο φως άναψε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την πρόσληψη 19 υπαλλήλων για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών. Ειδικότερα, μετά από συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου διά περιφοράς εγκρίθηκε η πρόσληψη 19 ατόμων με ειδικότητα ΥΕ Εργάτες Γενικών Καθηκόντων, για σύμβαση τριών μηνών όσον αφορά σε ανάγκες της πυροπροστασίας.

Με δεδομένο ότι η αντιπυρική περίοδος στη χώρα διαρκεί από 1η Μαΐου μέχρι 31η Οκτωβρίου, ο τομέας πολιτικής προστασίας του δήμου Ρήγα Φεραίου προετοιμάζεται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με τη λήψη μέτρων τα οποία θα συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου. Τα μέτρα αυτά έχουν ως στόχο να καταστήσουν το έργο της καταστολής περισσότερο αποτελεσματικό, σύμφωνα με τους αρμόδιους.

Ως προς την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των δασικών – αγροτικών πυρκαγιών, οι ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο αφορούν στην πρόληψη καθώς και την έγκαιρη αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών, με βάση τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας αλλά και τις κατευθύνσεις που δίνει κάθε φορά το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο.

Για τον συντονισμό και την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας σε επίπεδο Δήμου στα πλαίσια της αντιμετώπισης κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την οργάνωση, το συντονισμό και στην ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

«Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με αίσθημα ευθύνης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, θα παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς θα προβαίνει σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια κρίνεται απαραίτητη» επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Παλληκάρης.

Σημειώνεται τέλος πως η Οικονομική Επιτροπή παράλληλα ενέκρινε να δοθεί παράταση για χρονικό διάστημα δύο μηνών στις συμβάσεις τριών υπαλλήλων που απασχολούνται στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου για να καλύψουν έκτακτες εποχικές ανάγκες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου