ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κόβουν την ανάσα οι θαλάσσιες σπηλιές στο Βένετο

κόβουν-την-ανάσα-οι-θαλάσσιες-σπηλιές-103580

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίησή τους – Τι σχεδιάζει η δημοτική αρχή για να ενισχύσει τον τουρισμό

Φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο αναμένεται να δώσει μεγάλη τουριστική ώθηση στην ευρύτερη περιοχή του Ρήγα Φεραίου, εξετάζει η δημοτική αρχή, μελετώντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορούσε να αναδείξει τουριστικά τις θαλάσσιες σπηλιές του οικισμού Βένετο.

Μέχρι σήμερα οι θαλάσσιες αυτές σπηλιές είναι γνωστές μόνο στους ντόπιους. Βρίσκονται στην παραλία Πετρομέλισσο στα όρια των νομών Μαγνησίας και Λάρισας. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα αρκετά ζευγάρια επιλέγουν την περιοχή για τη φωτογράφηση του γάμου τους.

«Οσοι έχουν επισκεφτεί την περιοχή δηλώνουν μαγεμένοι», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας, που μαζί με τους συνεργάτες του αναζητούν τρόπους, ώστε αυτό το φυσικό κάλλος να αναδειχτεί και γιατί όχι να αποτελέσει προορισμό για τους επισκέπτες στην περιοχή.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος πολύ σύντομα σκοπεύει να αναζητήσει χρηματοδοτικά εργαλεία αφενός για την τουριστική προβολή των θαλάσσιων σπηλιών και του φυσικού κάλους της περιοχής και αφετέρου για την αναβάθμισή της σε τουριστικό προορισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να προταθεί σε εκδρομικά σκάφη να πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές στις απόκρημνες ακτές του βόρειου Πηλίου με επίκεντρο τις θαλασσοσπηλιές στο Βένετο. Παράλληλα θα γίνουν ενέργειες ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των επισκεπτών στη συγκεκριμένη παραλία, καθώς σήμερα μόνο διά θαλάσσης μπορεί κάποιος να προσεγγίσει το σημείο.

Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι και επισκέπτες του Βένετου κατηφορίζουν το χωματόδρομο (3 χλμ.) ως τη μικροσκοπική ακτή Κουλούρι, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για τις βάρκες. Λίγο βορειοτέρα ξεχωρίζει η μαγευτική ακρογιαλιά Πετρομέλισσο, που είναι στρωμένη με ψιλό βοτσαλάκι και πλαισιωμένη από ολόλευκα βράχια.

Καιρού επιτρέποντος μέχρι σήμερα ημερήσιες εκδρομές προς τις απόκρημνες ακτές του βόρειου Πηλίου, τις θαλασσοσπηλιές και τις κρυφές παραλίες που απλώνονται ανάμεσα σε Χορευτό και Καμάρι, κάνουν μόνο εκδρομικά σκάφη τα οποία ξεκινούν από τον Αγιόκαμπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου