ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δέματα αγάπης στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων

δέματα-αγάπης-στο-σουρλίγκειο-γηροκο-108341

Δέματα αγάπης στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων προσέφερε το Τοπικό Τμήμα Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, υλοποιώντας μια ακόμη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Εμπρακτα έδειξαν για άλλη μια φορά την κοινωνική ευαισθησία και αγάπη τους στον συνάνθρωπο οι Οδηγοί του Βόλου, συγκεντρώνοντας είδη που έχουν ανάγκη οι 38 φιλοξενούμενοι του Σουρλίγκειου Γηροκομείου Καναλίων.

Από την Μεγάλη Πέμπτη έως το Μεγάλο Σάββατο το Τοπικό Τμήμα, κινητοποιώντας όλα τα ενήλικα μέλη του και τους φίλους του Οδηγισμού, γέμισε την Εστία του, «το Σπίτι της Οδηγού», με μεγάλες ποσότητες σε όλα τα βασικά είδη διατροφής και καθαριότητας που απαιτούνται για την καθημερινή σίτιση και υγιεινή των φιλοξενουμένων του Γηροκομείου.

Το Τοπικό Συμβούλιο και η Ομάδα Συνεργασίας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης συσκεύασαν τα είδη και τα παρέδωσαν χθες στον υπεύθυνο του Γηροκομείου. Προς μεγάλη χαρά όλων ένα ολόκληρο φορτηγάκι γέμισε ως πάνω, με τα είδη που συγκεντρώθηκαν. «Μέσα στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε, οι Οδηγοί επιβεβαιώνουν ότι η αγάπη για τον πλησίον μπορεί να βρει τρόπους να ξεπεράσει τον φόβο και να εκφραστεί» υπογράμμισε η πρόεδρος του τοπικού τμήματος Κατερίνα Τριανταφύλλου, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι ο εθελοντισμός και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι ιδέες ταυτόσημες.

Πριν από λίγες μέρες, το τοπικό τμήμα υλοποίησε μια ακόμη πρωτοβουλία αλληλεγγύης, ράβοντας μάσκες που προσφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου, ως έκφραση αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για το έργο που υλοποιείται.

«Βασικός πυλώνας του προγράμματος και των δράσεών μας είναι η κοινωνική συμμετοχή και προσφορά, που διατρέχει όλες τις ηλικίες και είναι σύμφυτη με τον Οδηγισμό, και την πρόθεσή μας να βοηθάμε όπου μπορούμε», τόνισε η κ. Τριανταφύλλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου