ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κόντρες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

κόντρες-στο-δήμο-ρήγα-φεραίου-404010

Τα πυρά της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου για το τεχνικό πρόγραμμα και τα ανταποδοτικά τέλη του 2012, καθώς δέχτηκε κριτική από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για προχειρότητα στη διαμόρφωση των νέων ανταποδοτικών τελών και έλλειψη αναπτυξιακού οράματος με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα.

Σημείο αιχμής εξάλλου αποτέλεσε ο προϋπολογισμός του 2012, που ενώ ήταν προγραμματισμένος να συζητηθεί προχθές σε ειδική συνεδρίαση, τελικά αναβλήθηκε αφού είχε δοθεί για ενημέρωση στην αντιπολίτευση μόλις προχθές και τελικά θα συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση που θα γίνει παραμονή των Φώτων στη 1 μετά το μεσημέρι.

Σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού η πρόταση της Δημοτικής Αρχής αφορούσε στη μείωση των τελών κατά 10% για τις τοπικές κοινότητες του πρώην Δήμου Κάρλας, ενώ παραμένουν σταθερά στις περιοχές του πρώην Δήμου Φερών καθώς και της Κοινότητας Κεραμιδίου. Η αντιπολίτευση ωστόσο σύσσωμη αντέδρασε κυρίως όχι ως προς την πρόταση αλλά ως προς το γεγονός ότι ενημερώθηκαν για την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης χωρίς να υπάρχει χρόνος να εξεταστούν όλες οι παράμετροι. Επιπλέον όπως επεσήμανε ο κ. Δημ. Νασίκας σε χθεσινή του ανακοίνωση η απόφαση για τη μείωση ουσιαστικά είναι άκυρη, αφού έπρεπε να κοινοποιηθεί στη ΔΕΗ μέχρι 30/11/2011 για να αρχίσει να εφαρμόζεται από 1η Ιανουαρίου του 2012. Το Δ.Σ. αποφάσισε επίσης κατά πλειοψηφία επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου το οποίο περιλαμβάνει πολυτέκνους, απόρους, τριτέκνους, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους, με τη Δήμαρχο κ. Ελένη Λαΐτσου να υποστηρίζει ότι ο Δήμος προχωρά στον εξορθολογισμό των τελών ανάλογα με τις δαπάνες που κάνει η κάθε δημοτική ενότητα και επέκρινε την αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι είχε ζητήσει στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής να αυξηθούν τα τέλη στις περιοχές του πρώην Δήμου Φερών.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να δοθεί και το ποσό των 30.000 ευρώ στις τοπικές κοινότητες του Δήμου, όπως είχε προτείνει πριν αρκετές συνεδριάσεις ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Παπαρούνας και έγινε αποδεκτό προχθές από όλες τις παρατάξεις.

Κόντρα και για

το τεχνικό πρόγραμμα

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξάλλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2012. Τα νέα έργα που προτείνονται έχουν προϋπολογισμό 1,27 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης τα συνεχιζόμενα έργα έχουν προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν υποβληθεί μελέτες για έργα στο ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κ. Λαΐτσου έκανε αναφορά στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην αγροτική οδοποιία, τις συντηρήσεις του οδικού δικτύου, τις επισκευές κτηρίων, τη διαμόρφωση της παραλίας στο Καμάρι για να είναι επισκέψιμος ο χώρος, στην έναρξη έργων που χρόνιζαν, όπως ο κόμβος του Βελεστίνου και οι Εργατικές Κατοικίες, στην ολοκλήρωση του Μουσείου στα Κανάλια, καθώς και στην κατάθεση στο ΕΣΠΑ πολλών μελετών για να ξεκινήσουν έργα.

Η Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των διαταγών πληρωμών, υποστηρίζοντας πως ο Δήμος αποκτά σταδιακά την οικονομική δυνατότητα για την εξόφληση των παλιών οφειλών από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, ενώ ήδη έχουν αποπληρωθεί οφειλές 1,4 εκατομμυρίων ευρώ. Παρείχε επίσης τη διαβεβαίωση ότι είναι διασφαλισμένη η κινητή και ακίνητη περιουσία και τα χρήματα που σχετίζονται με συνεχιζόμενα έργα ή έργα που έχουν συμβασιοποιηθεί και τα οποία κυρίως αφορούν στον πρώην Δήμο Κάρλας και ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν δυνατόν να ακυρωθούν έργα που έχουν δρομολογηθεί από τον πρώην Δήμο Κάρλας για να αποπληρωθούν οι προμηθευτές του Δήμου Φερών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου