ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συναγερμός διαρκείας λόγω πανδημίας

συναγερμός-διαρκείας-λόγω-πανδημίας-121069

Τουλάχιστον 85 οικογένειες βρίσκουν απάγκιο στο «Βοήθεια στο Σπίτι» καθημερινά

Ανάσα δεν προλαβαίνουν να πάρουν υπάλληλοι και στελέχη του Δήμου Ρήγα Φεραίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα των κοινωνικών δομών ειδικά το τελευταίο διάστημα, καθώς η πανδημία και οι περιορισμοί έχουν αυξήσει τις ανάγκες συνδρομής ηλικιωμένων, μοναχικών αλλά και ευπαθών ομάδων στο σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Οπως τονίστηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ λόγω της πανδημίας ο Δήμος εξυπηρετεί, εκτός όλων των άλλων, 85 οικογένειες. Από αυτές οι 35 εξυπηρετούνται κυρίως στον τομέα της σίτισης, άλλες 40 οικογένειες στηρίζονται από το πρόγραμμα διανομής τροφίμων, ενώ 10 επιπλέον περιπτώσεις αφορούν στην εξυπηρέτηση ασθενών και χρόνια πασχόντων που χρειάζονται συνταγογράφηση.

«Είμαστε όλοι εδώ για να μη μείνει κανένας μόνος και χωρίς βοήθεια. Οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» δίνουν καθημερινό αγώνα για να φτάσουν σε κάθε δημότη που χρειάζεται βοήθεια. Σημαντική και η συμβολή του προσωπικού του Νομικού Προσώπου του Δήμου που φροντίζει για την καθημερινή σίτιση όσων έχουν ανάγκη, καθώς και η συνεργασία με τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας, περιφερειακά ιατρεία, Κέντρο Υγείας για την εξυπηρέτηση στη συνταγογράφηση των δημοτών μας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί όλοι μας να προσφέρουμε με κάθε τρόπο ως ενεργά μέλη μια κοινωνίας που γνωρίζει ότι η συνεισφορά προς αλλήλους είναι το κύριο χαρακτηριστικό της αλληλεγγύης», υπογραμμίζει σχετικά η πολιτικά υπεύθυνη για τις δομές Αντωνία Χασιώτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου