ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προάσπιση της δημόσιας υγείας

προάσπιση-της-δημόσιας-υγείας-130009

Αλλαγές στη δομή λειτουργίας των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Πρωτοβουλίες και δράσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου υλοποιεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, που έθεσε ευθύς εξαρχής στο επίκεντρο την προάσπιση της δημόσιας υγείας, συμμετέχοντας στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ψηλά στην ατζέντα της δημοτικής αρχής η προστασία του τοπικού πληθυσμού και των ευπαθών ομάδων, με την απολύμανση των δημοτικών κτιρίων να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. «Η απολύμανση είναι ένα μέτρο πρόληψης που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο πανικού» υπογράμμισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή, συνιστώντας στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Στην κατεύθυνση της υλοποίησης των αποφάσεων που ελήφθησαν στη συνάντηση ενημέρωσης της ΠΕΔ Θεσσαλίας και της Περιφέρειας ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, εφαρμόζει τα μέτρα της πολιτείας για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού και την προστασία των δημοτών, προσαρμόζοντας ανάλογα με τα τρέχοντα δεδομένα και τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι δημότες απευθύνονται στις υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας μόνο για τις πολύ επείγουσες ανάγκες τους, με τους αρμόδιους φορείς να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, συστήνοντας στους πολίτες «χωρίς πανικό αλλά και χωρίς εφησυχασμό να εφαρμόσουν και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εμποδίσουν σε μέγιστο βαθμό τη διάδοση του κορονοϊού».

Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού, η ενισχυμένη υποστηρικτική δομή του «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ρήγα Φεραίου παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης σε αυτούς που αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

Οσοι δημότες θεωρούν ότι πρέπει να ενταχθούν στην ανάλογη φροντίδα, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2425023794 τις ώρες 07.00 -15.00 με τα σημερινά δεδομένα.

Με την πληθώρα των αναγκών, το ωράριο και οι ημέρες λειτουργίας θα τροποποιηθούν ανάλογα προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση της ίδιας δομής, εξάλλου, επισημαίνεται ότι οι ωφελούμενοι δημότες του δήμου Ρήγα Φεραίου του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» πρέπει να επικοινωνούν αρχικά τηλεφωνικά με τους αρμόδιους υπαλλήλους στο προαναφερθέν τηλέφωνο. Οι επισκέψεις του προγράμματος πραγματοποιούνται, στο μεταξύ, κατόπιν συνεννόησης με τους ωφελούμενους για το λόγο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ωφελουμένων ανήκουν στις ευάλωτες – ευπαθείς ομάδες.

Αλλαγές σημειώθηκαν, εξάλλου, και στην δομή «Κέντρο Κοινότητας» του Δήμου Ρήγα Φεραίου, καθώς στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, οι δημότες του Ρήγα Φεραίου ενημερώθηκαν ότι παρατείνεται για ένα μήνα η ισχύς των εγκεκριμένων αιτήσεων ΚΕΑ και επιδόματος στέγασης, που υποβάλλονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.Επίσης, αναστέλλονται οι προθεσμίες για το επίδομα γέννησης.

Η διανομή τροφίμων μέσω του ΤΕΒΑ αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, ενώ σύμφωνα με τα παραπάνω «δεν κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη στο Κέντρο Κοινότητας, συμβάλλοντας όλοι μαζί στα προληπτικά μέτρα» όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Για περισσότερες πληροφορίες, τέλος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 242502 3794.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου