ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Λειτουργούσε καφενείο παρά τα μέτρα

λειτουργούσε-καφενείο-παρά-τα-μέτρα-131993

Μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο αστυνομικών του Τμήματος Ρήγα Φεραίου – Θα βρεθεί αντιμέτωπος με διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ

Τρεις εβδομάδες και πλέον πέρασαν από την αναστολή λειτουργίας της εστίασης, ωστόσο εκείνος άνοιξε το καφενείο του κανονικά σε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενώ τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται και οι νεκροί έχουν φθάσει στους 59.

Επιχειρηματίας ηλικίας 39 ετών κατέληξε την Παρασκευή με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο της Αστυνομίας, ενώ το κατάστημά του σφραγίστηκε.

Γύρω στις 11:30 κατελήφθη να λειτουργεί κανονικά την επιχείρησή του έχοντας αναπτύξει εσωτερικά αυτής δύο τραπεζοκαθίσματα και στο ένα εξ αυτών υπήρχε θαμώνας.

Ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για διερχόμενο πολίτη και όχι θαμώνα του καταστήματος.

Οι αστυνομικοί ως όφειλαν προχώρησαν στη σύλληψή του και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο επιχειρηματίας παραπέμφθηκε να δικαστεί σε ρητή δικάσιμο, καθώς με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη, ενώ θα βρεθεί αντιμέτωπος και με διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά σύλληψη επιχειρηματία για την παραβίαση του μέτρου περιορισμού μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού.

Ολοι οι επιχειρηματίες που συνελήφθησαν και αποδείχτηκε ότι όντως παρανόμησαν θα κληθούν να πληρώσουν το αυστηρό πρόστιμο, καθώς αναμένονται και οι τελευταίες διευκρινιστικές εγκύκλιοι για τον τρόπο επιβολής του.

Αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου ήρθε και ο θαμώνας του καταστήματος, ημεδαπός ηλικίας άνω των 70 ετών. Δεν έφερε βεβαίωση για τη μετακίνηση και του βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 150 ευρώ. Το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου συνεχίζει την προανάκριση.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την τήρηση του μέτρου απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων.

Την Παρασκευή σε όλη τη Μαγνησία βεβαιώθηκαν δεκαπέντε παραβάσεις σε δώδεκα πεζούς και τρεις οδηγούς στον Βόλο, το Νότιο Πήλιο και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Τέλος, παραβάσεις βεβαίωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, συνολικά τέσσερις, σε σύνολο 70 ελέγχων σε πεζούς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου