ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου Ζήτησε η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου

ενίσχυση-του-αστυνομικού-τμήματος-βε-406889

Η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό της αστυνομικής δύναμης στο Βελεστίνο συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου με το νέο διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου κ. Δημητρόπουλο.

Η συνάντηση, όπου συμμετείχε και ο υποδιοικητής κ. Τσιτράς, ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου διοικητή και αναφέρθηκαν τα διάφορα θέματα που απασχολούν την περιοχή.

Η Δήμαρχος υπογράμμισε ότι πανελλαδικά παρατηρείται έξαρση της εγκληματικότητας και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους κατοίκους.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι μετά από παρεμβάσεις που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αυξήθηκαν οι περιπολίες που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Ωστόσο πρέπει να ενταθούν ακόμη περισσότερο.

Από την πλευρά του ο κ. Δημητρόπουλος τόνισε ότι το Αστυνομικό Τμήμα χρειάζεται επιπλέον αστυνομικούς προκειμένου να καλύπτονται οι βάρδιες και να αντιμετωπίζονται όλες οι έκτακτες ανάγκες. Υπογράμμισε δε ότι τα γεωγραφικά όρια του νέου Δήμου Ρήγα Φεραίου είναι πολύ μεγάλα και το Αστυνομικό Τμήμα έχει να καλύψει μια πολύ μεγάλη περιοχή.

«Πιστεύουμε ότι ως Δήμος θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με το νέο διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος. Το αίτημά μας είναι να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση των διαφόρων περιστατικών. Αποτελεί βασική προτεραιότητα το δικαίωμα της σωματικής ασφάλειας, αλλά και της προστασίας της περιουσίας. Και σε αυτό θα πρέπει να κατατείνει η Αστυνομία. Εμείς ως Δήμος είμαστε διαθέσιμοι να ενεργήσουμε, προκειμένου το Αστυνομικό Τμήμα να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό» τόνισε η Δήμαρχος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου περιστατικά διαρρήξεων σε οικίες που έχουν ως αποτέλεσμα την αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας αλλά και της απώλειας του αισθήματος της ασφάλειας για τους κατοίκους.

Η δύναμη του προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου είναι γύρω στα δεκαπέντε άτομα, αριθμός που εκτιμάται ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ανάγκες ενός Δήμου που καλύπτει πλέον μια τεράστια έκταση. Το ανησυχητικό μάλιστα είναι πως στις βραδινές βάρδιες οι αστυνομικοί που κάνουν υπηρεσία, είναι ελάχιστοι, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να έχουν μια ευρύτερη εποπτεία του Δήμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου