Ηλεκτρονική δράση ψυχολογικής στήριξης στον Δήμο Ρ. Φεραίου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-28, 11:18:11
Ηλεκτρονική δράση ψυχολογικής στήριξης στον Δήμο Ρ. Φεραίου

Αναβάλλεται η πραγματοποίηση της δράσης «Ημέρες Ψυχολογίας» του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου. Η απόφαση εναρμονίζεται με τις τρέχουσες εξελίξεις και συμμορφώνεται στις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων που αφορούν στη λήψη ειδικών προληπτικών μέτρων, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η συντονίστρια του προγράμματος Χασιώτη Αντωνία προτρέπει όλους να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, καθώς για τη δράση «Ημέρες Ψυχολογίας» δημιουργήθηκε το παρακάτω e mail: imerespsy@hotmail.com στο οποίο, όποιος επιθυμεί μπορεί να γράψει και να αποτυπώσει συναισθήματα που βιώνει από την τρέχουσα εμπειρία.

Όπως ειδικότερα επισημαίνει η κ. Χασιώτης αυτό «αποτελεί μία διέξοδο έκφρασης των συναισθημάτων για όσους αδυνατούν, για διάφορους λόγους, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους στο βαθμό που θα ήθελαν στους οικείους τους. Η διαδικασία αφορά αποκλειστικά την έκφραση των συναισθημάτων και δεν αναφέρεται σε συμβουλευτική διαδικασία».  

Να σημειωθεί πως η πρόσβαση στα μηνύματα θα είναι εμπιστευτική και αποκλειστικά από την ψυχολόγο Ανδριανή Μητροπούλου.

Σε όσους παρακολούθησαν τις ημέρες ψυχολογίας θα αποσταλούν αντίστοιχα email, όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν μπορούν να αποστείλουν τα στοιχεία τους στο παραπάνω email: imerespsy@hotmail.com.

Η ψυχολόγος και εθελόντρια συνεργάτης του ΚΕΠ Υγείας αναφέρει, συστήνει και προτρέπει τους νέους στη νέα αυτή  ηλεκτρονική δράση: «Τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς και χρειάζεται να παραμένουμε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις και τα νέα μέτρα πρόληψης. Χρειάζεται, όμως, εκτός από ενημερωμένοι, να είμαστε και συναισθηματικά ενήμεροι! Να αναγνωρίζουμε τι συναίσθημα βιώνουμε σε κάθε κατάσταση. Το συναίσθημα ενυπάρχει σε κάθε άνθρωπο, αποτελεί κύριο κομμάτι της ζωής του και συναντάται σε κάθε περίσταση. Η θετική ανάγνωση του συναισθήματος μπορεί να αποτελέσει κινητήριο δύναμη ενώ η αρνητική ανάγνωση να σταθεί εμπόδιο στην καθημερινότητα.

Οι στιγμές που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες και δύσκολες και είναι απόλυτα φυσιολογικό να μας προκαλούν αρνητικά συναισθήματα όπως άγχος, φόβο, θυμό, θλίψη κ.α.

Τα δυσάρεστα αυτά συναισθήματα είναι καλό αφενός να τα αναγνωρίζουμε κι αφετέρου να τα μοιραζόμαστε. Αρκετές φορές αρνούμαστε την ύπαρξη δυσάρεστων συναισθημάτων, καθώς αδυνατούμε να τα διαχειριστούμε. Άλλες φορές δεν τα εξωτερικεύουμε, καθώς θεωρούμε πως δεν υπάρχει κάποιος που θα μας ακούσει άκριτα, θα μας συναισθανθεί ή νιώθουμε ενοχή να εκφράσουμε την ανησυχία μας σε έναν άνθρωπο που βιώνει και ο ίδιος μία δυσάρεστη κατάσταση. Τέτοιες στιγμές, εκτός των άλλων, είναι σημαντικό να μιλάμε και να ακούμε.

Να ακούμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Η έκφραση των αρνητικών συναισθημάτων από μόνη της προσφέρει μία ανακούφιση της ψυχολογικής έντασης που προκαλούν», καταλήγει.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=