Ενισχύονται οι κοινωνικές δομές στο Δήμο Ρ. Φεραίου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-21, 10:46:49
Ενισχύονται οι κοινωνικές δομές στο Δήμο Ρ. Φεραίου

Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19, η ενισχυμένη υποστηρικτική δομή του «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ρήγα Φεραίου, θα παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης σε αυτούς που αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

Για αυτό το σκοπό ο Δήμος στέλνει το παρακάτω ηχηρό μήνυμα: «Μένε σπίτι και τηλεφώνησε. Εμείς είμαστε εδώ για σένα», προσφέροντας:

-Συνταγογράφηση και αγορά φαρμάκων

-Αγορά ειδών πρώτης ανάγκης από καταστήματα της επιλογής του κανενός

-Συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη

Η Υπηρεσία αυτή υποστηρίζεται από τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι», του Παιδικού Σταθμού και των ΚΔΑΠ. Συντονίστρια του προγράμματος είναι η κα. Αντωνία Χασιώτη.

Η δε συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη θα πραγματοποιηθεί από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας, του «Βοήθεια στο Σπίτι» και του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Στόχος αυτής της ενισχυμένης προσωρινής Δομής Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης είναι η προστασία του ευάλωτου πληθυσμού και κατά συνέπεια όλων.

«Μην ξεχνάμε χρέος του καθενός είναι να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους καταφέρνοντας να βγούμε όλοι νικητές μέσα από αυτή την πανδημία», επισημαίνεται από την δημοτική αρχή Ρ. Φεραίου.

Όσοι δημότες θεωρούν ότι πρέπει να ενταχθούν στην ανάλογη φροντίδα, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ: 2425023794 σε πρωινό ωράριο 7.00 -15.00 με τα σημερινά δεδομένα.

Με το πλήθος των αναγκών, το ωράριο και οι ημέρες λειτουργίας θα τροποποιηθούν ανάλογα προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Σε ανακοίνωση - μήνυμα της δημοτικής Αρχής προς τους πολίτες αναφέρονται τα εξής: «Ακολουθούμε τα λεγόμενα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και δεν ξεχνάμε ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, δεν έχει σημασία η προσωπική αναφορά. Αυτό που μετράει είναι η προσωπική ευθύνη. Δίνουμε μία δύσκολη μάχη και σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Σας χρειαζόμαστε όλους στο πλευρό μας, να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα της Πατρίδας μας, της ζωής μας, των παιδιών μας.

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η πειθαρχία και η προσήλωση στις οδηγίες. Αυτό που προέχει είναι η ατομική ευθύνη. Αυτό που προέχει είναι να εκλείψει κάθε δικαιολογία, κυρίως προς τον ίδιο μας τον εαυτό, για να μην ακολουθήσουμε τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Αυτό που προέχει είναι να αναδείξουμε για άλλη μια φορά το μοναδικό ελληνικό φιλότιμο που έχουμε ως λαός. Και είναι αυτό το φιλότιμο, που στην πορεία της Ιστορίας έκανε όλους εμάς, τους Έλληνες, να ξεχωρίζουμε. Είναι αυτό το φιλότιμο που μας οδηγεί, που μας επιβάλλει να κάνουμε το αυτονόητο, για να εμποδίσουμε την εξάπλωση της νόσου».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=