ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ορνιθοπαρατήρηση με κιάλια και τηλεσκόπια στην Κάρλα

ορνιθοπαρατήρηση-με-κιάλια-και-τηλεσ-169009

Εκαναν οι λιλιπούτειοι μαθητές του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου, στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου στα Κανάλια Ν. Μαγνησίας την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο συμμετοχής σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα του φορέα διαχείρισης περιοχής οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου –Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου.

Η επίσκεψη περιλάμβανε ορνιθοπαρατήρηση με τηλεσκόπια και κιάλια σε επιλεγμένο σημείο της λίμνης από τους υπεύθυνους του Κα.Μα.Κε. Βε.Δε.Πη. και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού χώρου της λίμνης Κάρλας.

Μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός των παιδιών στη λίμνη κατά την ορνιθοπαρατήρηση στη διάρκεια της οποίας αναγνώριζαν πουλιά για τα οποία είχαν συλλέξει πληροφορίες στο νηπιαγωγείο κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επίσης το φωτογραφικό υλικό, οι μακέτες, οι βιντεοπαρουσιάσεις και οι πληροφορίες από τους υπευθύνους του φορέα στον εκθεσιακό χώρο της λίμνης, συμπλήρωσαν τις γνώσεις τις οποίες τα παιδιά είχαν ήδη αποκτήσει κατά τη διάρκεια ανάπτυξης προγράμματος, το οποίο υλοποιήθηκε κατά τον μήνα Φεβρουάριο στο 13ο Νηπιαγωγείο Βόλου με θέμα το νερό.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος του ΙΕΠ «Open Schools for Open Societies – OSOS» (Ανοιχτά Σχολεία για Ανοιχτές Κοινωνίες),του εκπαιδευτικού προγράμματος της συντονίστριας εκπαιδευτικού έργου του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας κ. Τζένης Μωραΐτη για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος στην προσχολική εκπαίδευση με τίτλο «Εμείς θα σώσουμε τον πλανήτη!», του Εθνικού Θεματικού Δικτύου του Κ.Π.Ε. Καστοριάς «Λίμνες: Πήγες Εμπνευσης για Προγράμματα Π.Ε.» του περιβαλλοντικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο «Τα μυστικά του νερού».

Την εκπαιδευτική επίσκεψη διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου Σδρούλια Ευαγγελία, Αγερώτη Αρίστη, Μπαρτζιάλη Μίνα και συμμετείχαν και οι γονείς των παιδιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου