Τουριστικός οδηγός για τις ορχιδέες

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-08, 11:17:44
Οι αυτοφυείς ορχιδέες του Πηλίου αποτελούν πόλο έλξης
Τουριστικός οδηγός για τις ορχιδέες

Πολυτελής έκδοση αναδεικνύει τη φυσική προίκα της Κερασιάς

Εκδόθηκε ο τουριστικός οδηγός με τίτλο «Οι αυτοφυείς ορχιδέες του Βορείου Πηλίου», που αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο του βουνού των Κενταύρων και την πλούσια χλωρίδα που αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες.

Πρόκειται για πολυτελή έκδοση η οποία στηρίχθηκε σε υλικό του Οικονομίδη Δημητρίου, υπεύθυνου του κέντρου έρευνας και προστασίας της αυτοφυούς ορχιδέας του Βορείου Πηλίου, που λειτουργεί στην Κερασιά υπό τη σκέπη του πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου.

Στον οδηγό, o οποίος περιέχει δίγλωσσα κείμενα σε ελληνικά, αγγλικά, παρατίθενται αξιόλογα στοιχεία σχετικά με τα χαρακτηριστικά των ορχιδεών όπως ύψος, χρώμα, σχήμα άνθους, σχήμα φύλλου κλπ, καθώς και στοιχεία σχετικά με τον πληθυσμό τους και τον τόπο στον οποίο φύονται. Ο τρόπος σχεδιασμού και παρουσίασης είναι μοναδικός. Ο πολιτιστικός και εξωραϊστικό σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου συγχαίρει την ομάδα των συντακτών που συνέβαλε στη δημιουργία του, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για το εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Ο τουριστικός οδηγός που εκδόθηκε αποτελεί εργαλείο για την ενημέρωση των επισκεπτών του κέντρου ορχιδέας, οι οποίοι είναι μαθητές, φοιτητές, λάτρεις της ορχιδέας, αλλά και εξειδικευμένοι επιστήμονες, βιολόγοι, βοτανολόγοι απ’ όλο τον κόσμο.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και προσωπικά η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη αντιλήφθηκαν τη συμβολή του τουριστικού οδηγού στην ανάδειξη της περιοχής και προχώρησαν στην έκδοσή του. Η εν λόγω έκδοση αποτελεί τιμή για την Κερασιά, αλλά και αναγνώριση των αδιάκοπων προσπαθειών μας για πρόοδο του τόπου» υπογραμμίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Παπαδημητροπούλου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=