ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δωρεάν τεστ μνήμης από τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι»

δωρεάν-τεστ-μνήμης-από-τους-εργαζόμεν-196689

Από τους εργαζομένους της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Δωρεάν τεστ μνήμης θα πραγματοποιηθεί από τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» για όλους τους δημότες άνω των 55 ετών, στο πλαίσιο της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου Alzheimer, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν.

Η Αντωνία Χασιώτη, συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αναφέρει σχετικά: «Προσφέρουμε σε όλους τους δημότες μας, που βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα κινδύνου, δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο, αφού καθώς μεγαλώνει ένα άτομο, παρατηρείται φυσιολογική ελάττωση των δυνατοτήτων της μνήμης. Η πρόληψη βοηθά τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τα πρώιμα σημάδια της άνοιας, να αναζητήσουν υποστήριξη όταν χρειαστεί και να ευαισθητοποιηθούν στην αναζήτηση για επιπλέον περίθαλψη των πασχόντων από άνοια, αλλά και των συνοδών τους.

Οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» θα υλοποιήσουν το παραπάνω πρόγραμμα σύμφωνα με τις οδηγίες του εκπαιδευμένου προσωπικού της νευρολογικής κλινικής «Αγιος Γεώργιος» και του κ. Γάτου διευθυντή της κλινικής, σε συνέχεια της συνεργασίας με τη νευρολογική κλινική θα ακολουθήσουν ενημερωτικές ημερίδες για το κοινό».

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των δωρεάν τεστ μνήμης έχει ως εξής: Αύριο Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο γραφείο «Βοήθεια στο Σπίτι» Καναλίων δίπλα στο αγροτικό ιατρείο, 09:00 – 11:00 π.μ.

Μεθαύριο Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στο γραφείο «Βοήθεια στο Σπίτι» Βελεστίνου, έναντι πλατείας ρολογιού, 09:00 π.μ. – 12:00 μ.

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στο γραφείο «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Στεφανοβίκειο δίπλα στο αγροτικό ιατρείο, 09:00 – 11:00 π.μ.

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στο γραφείο «Βοήθεια στο Σπίτι» Καναλίων δίπλα στο αγροτικό ιατρείο, 09:00 – 11:00 π.μ.

Το πρόγραμμα θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο σε όλες τις κοινότητες του Δήμου καθώς και των εξυπηρετούμενων του «Βοήθεια στο Σπίτι». Το τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες είναι 2425023974.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου