Αμεση ανάγκη πρόσληψης πληρώματος ασθενοφόρου για το Κ.Υ. Βελεστίνου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-02-15, 13:49:10
Αμεση ανάγκη πρόσληψης πληρώματος ασθενοφόρου για το Κ.Υ. Βελεστίνου

Συνάντηση του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ με τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρη Νασίκα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στο δημαρχείο Βελεστίνου, κατά την οποία έγινε συζήτηση για την αδυναμία κάλυψης λειτουργίας του ασθενοφόρου επί 24ωρου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε, στο Κ.Υ. από τις έξι οργανικές θέσεις, υπάρχουν δύο μόνιμοι οδηγοί, μία υπάλληλος από το ΕΚΑΒ αποσπασμένη και τώρα πρόσφατα συνδράμει ένας επικουρικός για δύο έτη.

Το όχημα του Βελεστίνου αποκτήθηκε το έτος 2017 από προσφορά της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε ακόμη ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων που καταγράφονται, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να είχαν διασωθεί.

Σκοπός είναι η εξεύρεση κάθε δυνατής λύσης, προκειμένου να περιοριστούν οι χρόνοι που απαιτούνται για τη διακομιδή των ασθενών.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι δυστυχώς υπάρχουν βάρδιες που δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό και ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς, η Δ/νση του Κ. Υγείας, το σωματείο εργαζομένων συνεχώς τονίζουν την αναγκαιότητα πρόσληψης πληρώματος.

Συχνά στη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου έχουν συμβεί τραγικά  περιστατικά λόγω έλλειψης ασθενοφόρου και του χρόνου που χρειάζεται για να φτάσει στη περιοχή μας το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  

Οι βάρδιες που δεν καλύπτονται από το προσωπικό του Κέντρου υγείας αναγκαστικά καλύπτονται από τα οχήματα του ΕΚΑΒ που σημαίνει περισσότερος χρόνος μέχρι το κάθε περιστατικό, όταν ακόμη και το λεπτό είναι πολύτιμο, όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Επιπρόσθετα, επισημάνθηκε το γεγονός ότι ο Δήμος και η περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου βρίσκεται στα όρια με το Ν. Λάρισας, στην είσοδο της πόλης του Βόλου, δίπλα στη ΠΑΘΕ, στη βιομηχανική περιοχή και καλύπτει τις ανάγκες όλων των χωριών του ορεινού όγκου Πηλίου μέχρι Αιγαίο (Κεραμίδι, Βένετο, Κερασιάς) με δρόμους δύσκολους στις άσχημες καιρικές συνθήκες. Επίσης, καλύπτει μια μεγάλη αγροτική περιοχή του Κάμπου.

Διατυπώθηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη πρόσληψης ανάλογου προσωπικού με τον πληθυσμό που καλύπτει η υγειονομικά η μονάδα Κ.Υ Βελεστίνου, ώστε να μη χαθεί ούτε μια ζωή από μη πρόληψη του εθνικού συστήματος υγείας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=