ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βροχή κατασχέσεων και διαταγών πληρωμής στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

βροχή-κατασχέσεων-και-διαταγών-πληρω-412251

Διαταγές πληρωμής και κατασχετήρια… στο Δήμο Ρήγα Φεραίου από ιδιώτες για ανείσπρακτες οφειλές δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Στο σφυρί… ακίνητο του πρώην Δήμου Κάρλας ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι «κινδυνεύουν» επίσης κτήματα και οικόπεδα στην περιοχή του Στεφανοβικείου.

Προμηθευτές, εργολάβοι και ιδιώτες που διεκδικούν τα χρήματα που τους οφείλονται από το Δήμο Ρήγα Φεραίου και αφορούν σε υποχρεώσεις παλαιότερων χρόνων αλλά και οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2010, αποφάσισαν να κινηθούν πλέον δραστικά προκειμένου να κατοχυρώσουν τα χρήματά τους.

Η οικονομική κρίση και η έλλειψη ρευστότητας έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε επαγγελματίες που όπως τουλάχιστον τόνιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επιχείρησαν αρκετές φορές όλο το προηγούμενο διάστημα να βρούνε μία «χρυσή τομή» και να έρθουν σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή, δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα να κινηθούν οι διαδικασίες διαταγής πληρωμών και κατασχέσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ήδη εταιρεία που είχε αναλάβει τεχνικό έργο στο Δήμο στις αρχές Δεκεμβρίου και αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαταγών πληρωμής χωρίς να υπάρξει όμως καμία ανταπόκριση από πλευράς του Δήμου Ρήγα Φεραίου προχώρησε σε κατάσχεση ενός ακινήτου που είναι ιδιοκτησίας του Δήμου και αφορά σε κτίριο που στεγάζονταν παλαιότερα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός του Στεφανοβικείου.

Σε άλλη περίπτωση ιδιώτης ο οποίος μίσθωνε για λογαριασμό του Δήμου ακίνητο για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας στο Στεφανοβίκειο επίσης, διεκδικούσε για αρκετούς μήνες τα χρήματα από τα ενοίκια χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατό να αποπληρωθεί, αφού ο Δήμος δεν ανταποκρίθηκε ούτε στις οχλήσεις, ούτε στη διαταγή πληρωμής που εκδόθηκε.

Πριν από λίγες μέρες, λέγεται ότι έγινε κατάσχεση στα χρηματικά αποθέματα του Δήμου για το ποσό των 6.000 ευρώ περίπου που ήταν η οφειλή.

Το θέμα των οφειλών του Δήμου προς τρίτους έχει πάρει διαστάσεις στην περιοχή υπό την έννοια ότι το πρόβλημα φέρεται να είναι γνωστό και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Πριν μάλιστα από δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Νασίκας είχε ζητήσει αναλυτική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα καταθέτοντας σχετική ερώτηση για την οποία όμως ακόμη δεν έχει δοθεί επίσημα καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου