ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σταματημένο το έργο αποκατάστασης του οδικού δικτύου Κερασιάς – Καναλίων

σταματημένο-το-έργο-αποκατάστασης-το-201557

Σταματημένο, άγνωστο για ποιους λόγους, είναι τους δύο τελευταίους μήνες το έργο που αφορά στην αποκατάσταση του δρόμου Κερασιάς – Καναλίων που είχε κοπεί στη μέση εξαιτίας πλημμυρών πριν ενάμιση χρόνο και στην κατασκευή ειδικών τοιχίων αντιστήριξης μέσα στον χείμαρρο Κερασιώτη.

Μία μπουλντόζα που έχει αμανάτι στη μία πλευρά της κοίτης του χειμάρρου Κερασιώτη, έμεινε να θυμίζει στους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος Κερασιάς την εργολαβία, που ενώ ήταν σε εξέλιξη, σταμάτησε χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος δρόμος είναι το βασικό οδικό δίκτυο που συνδέει τα δύο χωριά. Χρησιμοποιείται καθημερινά από τους κατοίκους που θέλουν να μεταβούν από την Κερασιά στα Κανάλια, αλλά και από όσους θέλουν να μεταβούν στο Βελεστίνο και τον Βόλο. Ωστόσο επειδή δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι αποκαταστάσεις και οι διαπλατύνσεις, όπως επίσης δεν έχει ασφαλτοστρωθεί, αποτελεί «παγίδα» για τους διερχόμενους οδηγούς.

Η συγκεκριμένη εργολαβία ξεκίνησε πέρυσι λίγο μετά το Πάσχα. Σύμφωνα με τους κατοίκους των δύο χωριών οι εργασίες εκτελούνταν κανονικά μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο.

«Οσες φορές και αν αναζητήσαμε ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας δεν μας έδωσαν σαφή απάντηση και χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιστρέψει ο εργολάβος στο έργο», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αντωνία Χασιώτη, πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κερασιάς.

«Πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών. Είναι αναγκαίο επίσης να αποπερατωθούν και οι εργασίες μέσα στο ποτάμι. Ο χειμώνας δεν έχει ακόμη τελειώσει και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει πρόβλημα», συμπλήρωσε η ίδια.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου