ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κύμα αλληλεγγύης για το Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων

κύμα-αλληλεγγύης-για-το-σουρλίγκειο-γ-205046

Προσφορά αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από την ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου.

Προσφορά αγάπης για την ενίσχυση του Σουρλίγκειου Γηροκομείου Καναλίων τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου. Κληρικοί και ενορίτες ένωσαν τις δυνάμεις σε μια συστράτευση αλληλεγγύης, αποστέλλοντας τρόφιμα και άλλα είδη στο Γηροκομείο Καναλίων.

Κύμα αγάπης εκδηλώνεται από την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου για το Γηροκομείο Καναλίων της Μητρόπολης Δημητριάδος, που χρειάζεται τη βοήθεια του κοινωνικού συνόλου για να αντιμετωπίσει τις καθημερινές του ανάγκες.

Ειδικά διαμορφωμένο σταντ τοποθετήθηκε στη συμβολή των οδών Ερμού και Αγίου Νικολάου στην καρδιά της εμπορικής αγοράς του Βόλου, στη διάρκεια της γιορταστικής περιόδου, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του ιδρύματος.

Στο μεταξύ, όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει τρόφιμα, χαρτικά, πάνες, καθαριστικά και οποιαδήποτε οικονομική στήριξη, με τους υπεύθυνους του Σουρλίγκειου Γηροκομείου να προτρέπουν την τοπική κοινωνία «ας επισκεφτούμε τον χώρο και ας προσφέρουμε ό,τι η καρδιά μας επιθυμεί και οι δυνατότητές μας επιτρέπουν. Οι γέροντες, που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Καναλίων, θα σας ευγνωμονούν».

Το Σουρλίγκειο Γηροκομείο της Μητρόπολης Δημητριάδος ιδρύθηκε στα Κανάλια το 1998, επί των ημερών του Μακαριστού Χριστόδουλου. Οραματιστής και πρωτεργάτης του συγκεκριμένου έργου ήταν ο μακαριστός Αθανάσιος Γκαβαρδίνας, καθηγητής φιλόλογος και θεολόγος, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του ιδρύματος ως στέγης φιλοξενίας ατόμων της τρίτης ηλικίας, αξιοποιώντας τη χρηματική δωρεά της αείμνηστης Μαρίας Μανέα – Σουρλίγκα, την οποία διέθεσε στη μνήμη του αδελφού της Απόστολου Σουρλίγκα.

Προσωρινά στεγάστηκε στον άνω όροφο του Πνευματικού Κέντρου του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καναλίων και το 2001 το νέο κτίριο θεμελιώθηκε από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο για να στεγάσει μόνιμα το Σουρλίγκειο Ιδρυμα.

Τα είδη που συγκεντρώνονται για τη στήριξη του ιδρύματος περιλαμβάνουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, ζυμαρικά, όσπρια, πελτέ, ζάχαρη, λάδι, κατεψυγμένα κρεατικά και ψαρικά, επίσης σεντόνια, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, ιατρικό υλικό, καθαριστικά είδη, απορρυπαντικά πλυντηρίου, ρούχων και πιάτων, χαρτικά κουζίνας και μπάνιου.

Το Γηροκομείο Καναλίων είναι μια ακόμη έκφραση της ποιμαντικής μέριμνας της τοπικής Εκκλησίας, υπό την καθοδήγηση του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου και αποτελεί φιλόξενη αγκαλιά για άτομα της τρίτης ηλικίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου