ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σχεδιασμός για ανάπτυξη δραστηριοτήτων στην Λίμνη Κάρλα

σχεδιασμός-για-ανάπτυξη-δραστηριοτή-216467

Τα πολλαπλά οφέλη από τη δημιουργία του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την ανασύσταση της Λίμνης Κάρλας, αλλά και οι δραστηριότητες αναψυχής που μπορούν να αναπτυχθούν εκεί, ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν την προκαθορισμένη συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης, στην οποία παρέστησαν μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Νασίκα, ο οποίος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ανασύσταση της Λίμνης, «η ευρύτερη περιοχή απολαμβάνει τώρα τα πολλαπλά οφέλη, τόσο σε επίπεδο τουριστικής προβολής, όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο, με την ισορροπία που έχει επέλθει στο οικοσύστημα».

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη αρχικά συνεχάρη τα μέλη του Φορέα Διαχείρισης για τη στενή συνεργασία που είχανε με την Περιφέρεια και συμβάλλανε στην ολοκλήρωση του έργου. Η κ. Κολυνδρίνη τόνισε ότι «η ανασύσταση της Λίμνης αναβάθμισε την ευρύτερη περιοχή και τώρα αποκομίζει πολλαπλά οφέλη, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της δημιουργίας του Μουσείου και του Κέντρου Πληροφόρησης, υπογραμμίζοντας παράλληλα την περιβαλλοντική, αρδευτική, πολιτιστική και οικονομική σημασία του έργου».

Επιγραμματικά αναφέρθηκε στην περιβαλλοντική διάσταση της ανασύστασης της Λίμνης, στα οφέλη των αγροτών από την άρδευση των καλλιεργειών τους, με τα νερά της Λίμνης, στην αντιπλημμυρική θωράκιση, στην αγροτουριστική ανάπτυξη. «Δεν είναι τυχαίο ότι έχει απονεμηθεί στην Περιφέρεια το βραβείο του καλύτερου περιβαλλοντικού έργου στην Ελλάδα, ενώ έχει λάβει διάκριση και από το Συμβούλιο της Ευρώπης», τόνισε η κ. Κολυνδρίνη.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη για την ολοκλήρωση του έργου από την Περιφέρεια, αλλά και για την αγαστή συνεργασία που έχουν όλα αυτά τα χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου