ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εξοδος αγροτών στο Αερινό

εξοδος-αγροτών-στο-αερινό-220998

Στις 13.00 το αγωνιστικό ραντεβού, με βασικά αιτήματα μείωση κόστους παραγωγής και αφορολόγητο στο πετρέλαιο

Ακολουθώντας το παράδειγμα συναδέλφων τους από τη Λάρισα και την Καρδίτσα, οι οποίοι δειλά – δειλά άρχισαν χθες να παρατάσσουν τρακτέρ στις δύο πλευρές των δρόμων, αγρότες από την περιοχή του Βελεστίνου θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σήμερα. Θα επιχειρήσουν να στήσουν το δικό τους μπλόκο στο ύψος του Αερινού. Το ραντεβού έχει κλειστεί για τη 1 το μεσημέρι, με τον αγροτοσυνδικαλιστή και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Νίκο Αγγελή να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πως όλα θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των τρακτέρ που θα συγκεντρωθούν.

«Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό μπλόκο. Ξεκινάμε και από τη συμμετοχή θα καταδειχτεί αν αυτό μπορεί να επιτευχθεί και σε ποιο βαθμό. Οι συνάδελφοι γνωρίζουν πως χωρίς αγώνες δεν πρόκειται να επιλύσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν και τα οποία είναι πιεστικά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος. «Δεν πιέζουμε κανέναν, αλλά περιμένουμε από όλους να συνειδητοποιήσουν ότι με σταυρωμένα χέρια δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτα», πρόσθεσε ο κ. Αγγελής.

Τα αιτήματα, που βάζουν ως προμετωπίδα στον αγώνα τους οι αγρότες, είναι μείωση του κόστους παραγωγής, το αφορολόγητο πετρέλαιο και οι εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους.

Βγήκαν σε Καρδίτσα – Λάρισα

Στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από την Καρδίτσα στον Παλαμά, στο ύψος του κυκλικού κόμβου του Ε65, έχουν παρατάξει από χθες τα τρακτέρ τους οι αγρότες της περιοχής, αφού αρχικά ένας μικρός αριθμός από αυτά είχαν βρεθεί στην κεντρική οδό του Ε65, στο ρεύμα προς τα Τρίκαλα, από όπου όμως στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται τα αγροτικά νοικοκυριά, καθώς, όπως εξήγησε, «τα συσσωρευμένα προβλήματα που οξύνονται οδηγούν σε δραστική μείωση του εισοδήματος». «Δεν έχουμε χρήματα», τόνισε χαρακτηριστικά «για θέρμανση στα σπίτια μας, δεν μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας», κάνοντας λόγο για «ορατό πρόβλημα επιβίωσης».

Την 1η Φλεβάρη οι αγρότες της Καρδίτσας ανακοίνωσαν πως θα συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη, στις 12.00 το μεσημέρι.

Τα τρακτέρ στους δρόμους έβγαλαν χθες επίσης αγρότες του νομού Λάρισας σε κατά τόπους σημεία και συγκεκριμένα στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης στον Τύρναβο και στον κόμβο Πλατυκάμπου στη Λάρισα.

Το πιο μαζικό μπλόκο αυτή την στιγμή φαίνεται πως στήθηκε από τους αγρότες του Τυρνάβου οι οποίοι απέκλεισαν συμβολικά για λίγα λεπτά τον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης και στη συνέχεια τοποθέτησαν τα τρακτέρ τους στην άκρη του οδοστρώματος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Τσικριτσής, εκ μέρους του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, σημείωσε ότι παραμένουν τα αιτήματα των αγροτών όπως έχουν αποτυπωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ τόνισε πως οι αγρότες διεκδικούν λύσεις από το αρμόδιο υπουργείο.

Αναφορικά με τους σχεδιασμούς των κινητοποιήσεων τους είπε ότι θα παραμείνουν στο σημείο του δρόμου και τις επόμενες ημέρες και πως σε καθημερινή βάση θα αποφασίζεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου